Ελλάδα

Marfin αποζημίωση: Παραιτήθηκε οριστικά το Δημόσιο – Ανοίγει ο δρόμος για τους δικαιούχους

Marfin αποζημίωση: Παραιτήθηκε οριστικά το Δημόσιο – Ανοίγει ο δρόμος για τους δικαιούχους
Marfin αποζημίωση: Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οριστικά και αμετάκλητα παραιτήθηκε το Δημόσιο από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των δικαιούχων της Marfin, όπως υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην απόφαση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο για δήθεν αθέτηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού περί πλήρους αποζημίωσης εκ μέρους του Δημοσίου των δικαιούχων από τον εμπρησμό της Marfin διευκρινίζεται ότι:

1.Το Δημόσιο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των δικαιούχων της Marfin. Άρα άνοιξε ο δρόμος ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

2.Υπάρχει ένα νομικό ζήτημα, που αφορά στον τρόπο πληρωμής και γι’ αυτό υπεβλήθη αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Είμαστε κράτος δικαίου και το Δημόσιο οφείλει να διευκρινίζει απόλυτα τη νομιμότητα των ενεργειών του.

3.Οι αποζημιώσεις εκ μέρους του Δημοσίου θα καταβληθούν πολύ σύντομα σε όλους τους δικαιούχους και εις ολόκληρον.

Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως τα παραπάνω είναι η ελάχιστη ηθική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα θύματα. Έτσι είναι κι έτσι θα γίνει!».

Θυμίζουμε ότι στις 9 Μαΐου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin. H τελετή, έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, ενώ τον εναρκτήριο χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Η σημερινή πρωτοβουλία της πολιτείας να τοποθετήσει πλακέτα μνήμης στο σημείο όπου, δέκα χρόνια πριν, βρήκαν φρικτό θάνατο τόσο άδικα και αναίτια τρεις συνάνθρωποί μας, η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, δεν είναι απλώς μια συμβολική χειρονομία διάσωσης της μνήμης τους, αλλά και ένα πρώτο μικρό βήμα για τη δικαίωσή τους», τόνισε κατά τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: «Η τιμή της μνήμης πολιτών που έχουν πέσει θύματα μίσους και ιδεολογικής βίας, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και διχασμού. Αντιθέτως, πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments