Πολιτική

Μητσοτάκης – Πομπέο: Στη στρατιωτική βάση της Σούδας σήμερα οι δύο πολιτικοί

Μητσοτάκης – Πομπέο: Στη στρατιωτική βάση της Σούδας σήμερα οι δύο πολιτικοί
Μητσοτάκης - Πομπέο: Κοινή επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας θα πραγματοποιήσουν σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, υποδέχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και τη σύζυγό του, Σούζαν Πομπέο, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά. Οι κ. Μητσοτάκης και κ. Πομπέο μετά των συζύγων τους και φορώντας μάσκες για τον κορωνοϊό, περπάτησαν στο πλακόστρωτο δρομάκι του κήπου, με τον πρωθυπουργό να ρωτά τους Αμερικανούς αν είναι η πρώτη τους φορά που επισκέπτονται την Κρήτη.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απάντησε πως για εκείνον είναι σίγουρα η πρώτη φορά στο νησί. Σε μια από τις φωτογραφίες που ανέβασε ο κ. Μητσοτάκης στο instagram  φαίνεται να βρίσκονται οι τέσσερις τους σε έναν υπαίθριο χώρο του σπιτιού, μες τον πρωθυπουργό να ξεναγεί τον Αμερικανό στα Χανιά από ψηλά, ενώ του εξηγεί πού βρίσκεται η Σούδα και η αμερικανική βάση.

Στη στρατιωτική βάση σήμερα οι δύο πολιτικοί:

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο θα επισκεφθούν από κοινό σήμερα το πρωί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας. Στη συνέχεια, στις 11:20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στις 13:15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

The Times: Συζητείται μεταφορά εξοπλισμού των ΗΠΑ από Ιντσιρλίκ στη Σούδα

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή των «Times» στην Αθήνα, ο Μάικ Πομπέο και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται διερευνητικές επαφές για μετεγκατάσταση στη Σούδα κρίσιμου αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών σε Κύπρο και Ελλάδα και όχι στην Τουρκία εκλαμβάνεται ως ένδειξη της φθίνουσας υπομονής των ΗΠΑ με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποκάλυψε πως το υπουργείο έχει ήδη λάβει απόφαση, μετά από εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων, να δημιουργήσει δεύτερο ναύσταθμο στη Σούδα της Κρήτης, προκειμένου να ανεφοδιάζονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και τα υποβρύχια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments