Ελλάδα

Ανακοινώνονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αθήνα

Ανακοινώνονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αθήνα
Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι τελευταίοι μήνες δεν είναι οι καλύτεροι για τη χώρα μας στη μάχη με τον κορωνοϊό. Το άνοιγμα του τουρισμού ήταν φυσιολογικό ότι θα φέρει μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε στην Ελλάδα ήταν παραπάνω από το αναμενόμενο. Πλέον σε καθημερινή βάση τα κρούσματα είναι σίγουρα πάνω από 200 και τις περισσότερες φορές ξεπερνάνε και τα 300. Αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία με τους ειδικούς, αλλά και την κυβέρνηση να είναι έτοιμοι να πάρουν όσα μέτρα χρειαστεί.

Ήδη η κυβέρνηση έχει προτείνει την τηλεργασία όπου είναι εφικτή προκειμένου να μειωθεί και ο κόσμος που συνωστίζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους για τη χρήση της μάσκας και την τήρηση του ωραρίου στα καταστήματα. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι Πλατείες καθώς υπήρχαν φαινόμενα συνωστισμού. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των περιπτέρων και τον μίνι μάρκετ μετά τις 12 το βράδυ.

Έρχονται νέα αυστηρότερα μέτρα για την Αττική

Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα κρούσματα δεν πέφτουν και οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να πάμε με τόσο ανεβασμένα νούμερα μέσα στο χειμώνα. Η κυβέρνηση είναι σε επαφή με τους επιστήμονες και ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι τα επόμενα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού συζητήθηκε η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο πλατειών, ειδικά για την περιοχή της Αττικής.

Θυμίζουμε ότι στη χθεσινή ενημέρωση ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες. 2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments