Ελλάδα

Δημήτρης Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Πρόβλεψη για 800 κρούσματα τον Νοέμβριο

Δημήτρης Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Πρόβλεψη για 800 κρούσματα τον Νοέμβριο
Δημήτρης Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Ο καθηγητής του ΑΠΘ αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόβλεψη για διπλασιασμό των κρουσμάτων τους επόμενους μήνες.

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά από μέτρα για να σταματήσει η διασπορά των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ωστόσο η διασπορά του ιού δεν φαίνεται να έχει σταματήσει. Τα κρούσματα παραμένουν σταθερά πάνω από 300 τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Αυτό έχει οδηγήσει τους ανθρώπους της κυβέρνησης να εξετάζουν όλα τα μέτρα. Ακόμα και ενός Lockdown αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν το επόμενο διάστημα. Είναι σημαντικό να μειωθούν τα κρούσματα πριν ο καιρός χειμωνιάσει για τα καλά.

Μπορεί η ζέστη να μη σκότωσε τον κορωνοϊό όπως περιμέναμε στις αρχές της πανδημίας, αλλά το κρύο σίγουρα θα τον ενισχύσει. Ο κόσμος θα αρχίσει να συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους κάτι που μπορεί να…βοηθήσει στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές τελευταία ότι δεν πρέπει να μπούμε στον χειμώνα με αυτά τα νούμερα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Ειδικότερα η Αττική που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς έχει την πρωτιά στις νέες μολύνσεις.

Πρόβλεψη που σοκάρει για τον Νοέμβριο

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο OPEN υποστήριξε ότι τα πράγματα είναι ανησυχητικά και μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα αν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα καθώς η χώρα μας έχει μπει για τα καλά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.  «Τα μοντέλα προβλέπουν ότι από τη στιγμή που θα πιάσει το κρύο θα ξεκινήσει η πίεση. Το Νοέμβριο θα έχουμε γύρω στα 800 κρούσματα καθημερινά αν δεν πάρουμε νέα μέτρα. Πρέπει να προλάβουμε να πάρουμε μέτρα μέχρι τον Οκτώβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαρηγιάννης επέμεινε αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. «Τα νούμερα είναι σταθερά υψηλά. Αν κρατούσαμε την τηλεργασία στο 75% θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση Επίσης απο μέσα Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε μάσκες μέσα και έξω» τόνισε.  Αναφορικά με τα σχολεία ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τον αριθμό των μαθητών. «Πρέπει να γίνουν τάξεις των 15 παιδιών. Να βρεθούν χώροι στους Δήμους.Σε τάξεις με μεγάλο συγχρωτισμό εκεί είναι δύσκολο να τηρηθούν συνθήκες υγιεινής, θα πρέπει να βρεθούν τεχνολογικές λύσεις (για εξαερισμό κτλ)».

Τέλος μίλησε και για τα ασανσέρ, που έχει τονιστεί πόσο επικίνδυνα λόγω μη εξαερισμού ανέφερε: «Τα ασανσέρ είναι υγειονομική βόμβα. Τα σωματίδια παραμένουν 20 λεπτά στον αέρα» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Στο 95′ συνεχίζεις να τρέχεις για να κερδίσεις το παιχνίδι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments