Διεθνή

Κορωνοϊός εμβόλιο: Ξεκινά η τρίτη φάση δοκιμών του δεύτερου ρωσικού εμβολίου

Κορωνοϊός εμβόλιο: Ξεκινά η τρίτη φάση δοκιμών του δεύτερου ρωσικού εμβολίου
Κορωνοϊός εμβόλιο: Προχωράει η διαδικασία και για το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο.

Στην τρίτη φάση των δοκιμών μπαίνει και το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Όπως ανακοινώθηκε, η Ρωσία ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του δεύτερου υποψηφίου εμβολίου κατά της ασθένειας Covid-19 που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τη ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή της χώρας.

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κατοχυρώθηκε σήμερα επίσημα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία ανακοίνωσε ότι «το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector πήρε την άδεια για το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε». Το εμβόλιο κατοχυρώθηκε με την ονομασία EpiVacCorona.

Το Ινστιτούτο Vector στις 24 Ιουλίου πήρε την άδεια από το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας για την έναρξη των κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε εθελοντές. Ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε στις 27 Ιουλίου. Η τελική ομάδα εθελοντών — αποτελούμενη από 20 άτομα — που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα ανακοίνωσε επίσης ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα ξεκινούσαν οι κλινικές δοκιμές της λεγόμενης φάσης ΙΙΙ.

Τι γίνεται με το πρώτο ρωσικό εμβόλιο

Οι συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές μετά την καταχώρηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν τη δεύτερη δόση, έξι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια δήμαρχος της Μόσχας, Αναστασία Ρακόβα.

Η Μόσχα ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου τις κλινικές δοκιμές μετά την καταχώρηση του εμβολίου, ενώ οι πρώτοι συμμετέχοντες έλαβαν το εμβόλιο στις 9 Σεπτεμβρίου. Συνολικά 19 ιατρικά κέντρα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας συμμετέχουν στις μελέτες.

«Έξι συμμετέχοντες στις δοκιμές έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Σχεδιάζουμε να εμβολιάσουμε περίπου 20 άτομα σήμερα. Το Sputnik V είναι εμβόλιο δύο δόσεων και ο δεύτερος εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης που λαμβάνεται μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, που έχουν λάβει περισσότεροι από 5.700 άτομα, διαπιστώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία (σ.σ. εκείνων που έχουν εμβολιαστεί) αισθάνονται καλά» δήλωσε.

Η δεύτερη φάση εμβολιασμού έχει ήδη ξεκινήσει σε τέσσερα ιατρικά κέντρα της Μόσχας και τις επόμενες ημέρες όλα τα κέντρα που συμμετέχουν στη διαδικασία θα ξεκινήσουν δοκιμές, εξήγησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments