Ελλάδα

Καταλήψεις στα σχολεία: Ξεκινά σήμερα η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Καταλήψεις στα σχολεία: Ξεκινά σήμερα η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση
Καταλήψεις στα σχολεία: Υποχρεωτική είναι από σήμερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Την ίδια ώρα σε συλλαλητήριο καλούν οι μαθητές.

“Καζάνι που βράζει” είναι ο χώρος της παιδείας. Περισσότερα από 700 είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, με τους μαθητές να ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό  και την κυβέρνηση να δηλώνει πως οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν τις αργίες, τα Σάββατα και αντί σχολικών περιπάτων.

Από σήμερα λοιπόν, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου σε όλες τις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά η υποχρεωτική σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η ευθύνη για την κατάρτιση του προγράμματος αυτού ανήκει στους διευθυντές των σχολείων. Μάλιστα, παραπέμπει στις σχετικές οδηγίες που έχουν ήδη σταλεί στα σχολεία από την έναρξη του σχολικού έτους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών στις 27 Σεπτεμβρίου, οι καταλήψεις ανέρχονται περίπου σε 700 σε όλη τη χώρα.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από το υπουργείο για τον αριθμό των καταλήψεων, εκτιμάται ότι οι περισσότερες πραγματοποιούνται σε σχολεία της Αττικής. Συγχρόνως, τα σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους είτε στο σύνολό τους είτε σε τμήματα, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού, ανέρχονται σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας σήμερα σε 148.

“Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν”:

Χθες, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων στα υπό κατάληψη σχολεία θα καλυφθούν. «Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής: Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Από αύριο (δηλαδή σήμερα), στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε νέο συλλαλητήριο καλούν οι μαθητές:

Την ίδια ώρα, το συντονιστικό των μαθητών καλεί σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα στις 12:00 με αιτήματα μεταξύ άλλων τη λύση του ζητήματος της πολύωρης χρήσης μάσκας, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας μόνο στο 3% των τμημάτων ο αριθμός των μαθητών κυμαίνεται από 26-30.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments