Ελλάδα

Κορωνοϊός 17χρονη: Εξιτήριο για την κοπέλα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ

Κορωνοϊός 17χρονη: Εξιτήριο για την κοπέλα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ
Κορωνοϊός 17χρονη: Είχε νοσήσει έπειτα από διακοπές που έκανε στη Χαλκιδική.

Ευχάριστα νέα για τη 17χρονη από την Θεσσαλονίκη που είχε νοσήσει με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για 40 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης, υπό άκρα μυστικότητα πήρε εξιτήριο και πλέον βρίσκεται στο σπίτι της. Η κοπέλα παρουσιάζει ένα μικρό πρόβλημα στα πόδια που σύμφωνα με τον γιατρό της δεν αξιολογείται ως σημαντικό αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι για περισσότερο από έναν μήνα ήταν διασωληνωμένη και σε ακινησία στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η 17χρονη κάνει καθημερινά φυσικοθεραπείες, οι οποίες θα συνεχιστούν και στο σπίτι της. Υπενθυμίζεται ότι νόσησε έπειτα από διακοπές που έκανε στη Χαλκιδική και κινδύνεψε η ζωή της χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εν τω μεταξύ, χθες ο  ανακοίνωσε 354 νέες μολύνσεις από τον φονικό ιό, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από τα νέα αυτά κρούσματα σημειώνεται πως τα 195 βρίσκονται στην Αττική. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια της Αττικής είναι αυτή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίζεται σε αυτή. Ειδικά το κέντρο της  «βράζει» με τα θετικά κρούσματα να εντοπίζονται το ένα μετά το άλλο. Από τους 354 νοσούντες που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, οι 195 εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο, ενώ 25 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας των αρχών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Ανακοινώνουμε 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.475, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

  • 2.927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 7.598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 22 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 212 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 391 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments