Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Επεισόδια και χημικά – Κλειστό το κέντρο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Επεισόδια και χημικά – Κλειστό το κέντρο
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Συγκεκριμένα μια ομάδα έφυγε από την πορεία και στη συνέχεια πέταξε μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν στον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών κάτι που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Θυμίζουμε ότι η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 από τα Προπύλαια και οι πορείες μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν έως το Σύνταγμα.

Αυτή τη στιγμή έχουν κλείσει Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Φιλελλήνων. Οι μαθητές έχουν βγει στους δρόμους και ζητούν λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. Κεντρικό σύνθημα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου είναι το «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 – Όλοι στα Προπύλαια στις 12:00. Απαιτούμε εδώ και τώρα: Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.

Η Ο.Λ.Μ.Ε έχει κηρύξει για την Πέμπτη 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11:00 έως 14:00. Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας κηρύσσει 3ωρη συμπληρωματική στάση από 08:00 έως 11:00 πραγματοποιώντας 24ωρη Απεργία για τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments