Ελλάδα

Φωτιά Έβρος: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Σουφλί – Μάχη της Πυροσβεστικής να σωθεί το δάσος

Φωτιά Έβρος: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Σουφλί – Μάχη της Πυροσβεστικής να σωθεί το δάσος
Φωτιά Έβρος: Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης  1 Οκτωβρίου, στον Εθνικό Δρυμού Δαδιάς, στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, καίγεται το νοτιοδυτικό άκρο, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να μην επεκταθούν οι φλόγες και φτάσουν στην “καρδιά” του δάσους.

Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες:

Όλη τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες και εθελοντές πάλεψαν με τις φλόγες, προκειμένου να τις περιορίσουν και να προστατέψουν τον Εθνικό Δρυμό και τα δεκάδες είδη σπάνιων αρπακτικών πουλιών, που φωλιάζουν σε αυτόν. Το έργο τους δυσκόλευαν οι ισχυροί άνεμοι 4 και 5 μποφόρ αλλά και το απροσπέλαστο έδαφος. Με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και οι επιχειρήσεις από αέρος.

Αυτή τη στιγμή, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται επίσης η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η Στρατιωτική Υπηρεσία, η Δασική Υπηρεσία και ο Δήμος Σουφλίου με μηχανήματα που όλη τη διάρκεια της νύχτας διάνοιγαν αντιπυρικές ζώνες. Σημειώνεται πως αργά το βράδυ κατέφτασαν στο σημείο τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και δύο ομάδες της 2η ΕΜΑΚ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στο Πεδίο Βολής του χωριού Λευκίμμης.

Από το πρώτο λεπτό η Πυροσβεστική έκανε τα πάνδεινα για να μη φτάσουν οι φλόγες στο δάσος της Δαδιάς κάτι όπως που δεν αποφεύχθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Το συγκεκριμένο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η περιοχή κηρύχθηκε προστατευόμενη το 1980 και από το 2006, το δάσος Δαδιάς έχει χαρακτηριστεί εθνικό Πάρκο. Μέσα σε αυτό συμβιώνουν και ευδοκιμούν πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments