Ελλάδα

Kονσερβοποιία Σκύδρα κορωνοϊός: Τι υποστηρίζει η εταιρεία όπου εντοπίστηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού

Kονσερβοποιία Σκύδρα κορωνοϊός: Τι υποστηρίζει η εταιρεία όπου εντοπίστηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού
Kονσερβοποιία Σκύδρα κορωνοϊός: Τι δηλώνει η νομική εκπρόσωπος της εταιρείας «Κρόνος» όπου εντοπίστηκαν τα 114 κρούσματα του ιού.
Kονσερβοποιία Σκύδρα κορωνοϊός: Τι δηλώνει η νομική εκπρόσωπος της εταιρείας «Κρόνος» όπου εντοπίστηκαν τα 114 κρούσματα του ιού.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην Πέλλα και συγκεκριμένα στη Σκύδρα μετά τα 114 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην κονσερβοποιία «Κρόνος». Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «ελήφθηκαν εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα». Η νομική εκπρόσωπος της εταιρείας, Ηλιάνα Μέγα μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την κατάσταση στην εταιρεία και πώς αυτή διαμορφώθηκε.

Η αυτόβουλη εξέταση δύο ατόμων από την Έδεσσα στις 28/9, που εργάζονται στον τομέα παραγωγής της κονσερβοποιίας «Κρόνος» και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικοί στην Covid-19, ήταν η αφορμή για να υποβληθούν σε αντίστοιχα τεστ τα συνολικά 427 άτομα που απασχολούνται στον ίδιο τομέα, δήλωσε η κ. Μέγα.

Όπως εξήγησε, η προαναφερόμενη εξέλιξη προέκυψε παρά το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην «Κρόνος» θερμομετρούνταν στην στάση πριν την είσοδό τους στα λεωφορεία και περνούσαν από θερμοκάμερα πριν εισέλθουν στους χώρους του εργοστασίου, ενώ «η κονσερβοποιία είχε φροντίσει να απολυμαίνονται μέχρι και τα παπούτσια των εργαζομένων, πέραν των άλλων μέτρων που λαμβάνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων τους».

Οι θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι της «Κρόνος» είναι όλοι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με την κονσερβοποιία, η οποία τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση ότι σε κάθε στάδιο των ενεργειών, ευρημάτων και θεμάτων που αντιμετώπισε είχε γραπτή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στο μεταξύ, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στις 20/8 είχαν επιβεβαιωθεί θετικοί στη νόσο του κορoνωϊού δύο εργαζόμενοί της και μετά από επικοινωνία της «Κρόνος» με τον ΕΟΔΥ, υποβλήθηκε σε τεστ μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της και λήφθηκαν εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη διασπορά του ιού.

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την εξέλιξη περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού στο νομό Πέλλας η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, Θεανώ Ζουρνατζίδου, λέγοντας «εδώ και καιρό ζητούσαμε με επιστολές μας προς την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, αλλά δεν εισακουστήκαμε».

Πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 80 χώρες

Η κονσερβοποιία «Κρόνος» εδρεύει στο Μαυροβούνι Σκύδρας του νομού Πέλλας και οι εξαγωγές που πραγματοποιεί σε περισσότερες από 80 χώρες αντιστοιχούν σχεδόν στο σύνολο του τζίρου της. Η μακεδονική βιομηχανία επεξεργάζεται ετησίως περί τους 50.000 τόνους συμπύρηνου ροδάκινου, βερίκοκου και αχλαδιού και συνεργάζεται με 10.000 παραγωγούς, κυρίως σε Πέλλα, Ημαθία και Λάρισα. Στις θερινές περιόδους απασχολεί περί τους 1.000 εργαζόμενους, με τους 120 εξ αυτών να αποτελούν μόνιμο προσωπικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments