Ελλάδα

Κορωνοϊός Πέλλα: Εσπευσμένα στο Μαυροβούνι Σκύδρας ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Κορωνοϊός Πέλλα: Εσπευσμένα στο Μαυροβούνι Σκύδρας ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
Κορωνοϊός Πέλλα: Στην Πέλλα μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, μετά τον εντοπισμό 114 μολύνσεων σε εταιρεία.

Έντονη είναι η ανησυχία των αρχών μετά τον εντοπισμό 114 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μαυροβούνι Σκύδρας του Νομού Πέλλας. Οι νοσούντες εντοπίστηκαν σε εταιρεία κονσερβοποιίας, την αναστολή της οποίας ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία. Μάλιστα, στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μαζί με τη Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Συγκεκριμένα:

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μεταβαίνει εσπευσμένα στο Μαυροβούνι Σκύδρας, μαζί με την Φλώρα Κοντοπίδου, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ. Ο Γενικός Γραμματέας θα έχει σύσκεψη στις 16:00 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σε αναστολή η εταιρεία:

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Βασίλειου Παπαγεωργίου και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εταιρεία κονσερβοποιίας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του ιού. Σημειώνεται πως η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από σήμερα 2 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 έως 11 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Σε ισχύ η σύσταση για αυτοπροστασία σε Θήβα και Χαλκίδα:

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να ισχύει η ισχυρή σύσταση των αρχών προς τους κατοίκους συγκεκριμένων οικισμών των Δήμων της Θήβας και της Χαλκίδας για μέτρα αυτοπροστασίας, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, προτείνεται παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης αλλά και χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Η ισχυρή σύσταση ισχύει για τους κατοίκους των κάτωθι οικισμών:

  • Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και
  • Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:
  • Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
  • Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Επίσης, για τις συγκεκριμένες περιοχές αίρεται η σύσταση μη προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, οι οποίοι καλούνται να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από Covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή των χεριών).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments