Ελλάδα

Κρούσματα κορωνοϊού στο Χαμόγελο του Παιδιού

Κρούσματα κορωνοϊού στο Χαμόγελο του Παιδιού
Χαμόγελο του Παιδιού κορωνοϊός: Τα παιδιά πήγαιναν σε σχολείο που έχει κλείσει λόγω πολλών κρουσμάτων.

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο κος Γιαννόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ1, αποκάλυψε πως θέλει να προειδοποιήσει τους κατοίκους του Μοσχάτου, καθώς τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης. Τα παιδιά σύμφωνα με τις πληροφορίες, πήγαιναν σε σχολείο που έχει κλείσει λόγω πολλών κρουσμάτων.

Επίσης, οι πληροφορίες ανέφεραν στην αρχή πως τα κρούσματα είναι τρία αλλά υπάρχουν νέες πληροφορίες ότι τα κρούσματα είναι τέσσερα. Σύμφωνα με τον Κώστα Γιαννόπουλο που μίλησε στην ΕΡΤ1, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε σπίτι του Ιδρύματος στο Μοσχάτο. Πάντως, τα παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα και παρακολουθούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, είχε ανασταλεί η λειτουργία εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, του νομού Πέλλας, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου καθώς εντοπίστηκαν 114 κρούσματα.

Ο εντοπισμός αυτών των κρουσμάτων είχε ως αποτέλεσμα να μεταβεί εσπευσμένα στην Πέλλα ο κος Παπαγεωργίου μαζί με τη διευθύντρια επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου. Ο γενικός γραμματέας θα έχει σύσκεψη αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό μέχρι και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν 411 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18886, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

Τα 2961 (15.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7755 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα την ώρα που 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 28 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 214 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments