Ελλάδα

Καρδίτσα κορωνοϊός: Έξι κρούσματα σε γηροκομείο

Καρδίτσα κορωνοϊός: Έξι κρούσματα σε γηροκομείο
Καρδίτσα κορωνοϊός: Έξι άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό σε δομή της πόλης. Τα γηροκομεία αναδεικνύονται οι αδύναμοι κρίκοι της πανδημίας.

Τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομεία συνεχίζουν να αυξάνουν την ανησυχία των επιστημόνων. Παρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τους αυστηρούς όρους που πρέπει να ισχύουν στις κλειστές δομές φροντίδας, η διασπορά του ιού συνεχίζει να απειλεί τους «οίκους ευγηρίας», και εγείρονται ζητήματα κατά πόσο τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, αν παρέχονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αν διενεργούνται καθημερινά τεστ στους εργαζόμενους κλπ. Μετά την μεγάλη διασπορά στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, και στην Καρδίτσα εντοπίστηκαν έξι κρούσματα σε εργαζόμενους. Μέχρι στιγμής οι τρόφιμοι είναι αρνητικοί μετά τον ιό.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Νούσιας για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη δομή και συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε προληπτικό έλεγχο που έγινε στις αρχές της εβδομάδας βρέθηκαν δύο κρούσματα στο προσωπικό – ο διευθυντής και μια νοσηλεύτρια, που ήταν ασυμπτωματικοί.

Στη συνέχεια κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε νέα τεστ και εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερα κρούσματα στο προσωπικό. Οι θετικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ διενεργήθηκαν τεστ και στους 22 τρόφιμους του γηροκομείου, αλλά ευτυχώς κανένας δεν είναι φορέας του ιού.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ θα κάνει εκ νέου τεστ, ενώ μέχρι νεωτέρας κανείς δεν μπαίνει ή βγαίνει στη δομή.

Είκοσι νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν συνολικά στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλικής Περιφέρειας, σύμφωνα με την ειδική συντονιστική ομάδα που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19.

Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19. Τρία κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων και προέκυψαν δύο κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων. 1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων ενώ τέλος 1 ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19. Ένα κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως. Τέλος 3 κρούσματα προέρχονται από δειγματοληψία των Κ.ΟΜ.Υ σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Στην περιοχή της Σκιάθου καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19. Το κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου κατόπιν συμπτωμάτων. Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν χθες 9 νέα κρούσματα Covid -19. Τέσσερα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας, που πλέον έχουν φτάσει τα 6, και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments