Τεχνολογία

Android 12: Θα κάνει ευκολότερη τη χρήση τρίτων app stores

Android 12: Θα κάνει ευκολότερη τη χρήση τρίτων app stores
Android 12: Αυτή η αναβάθμιση λογισμικού θεωρείται ως η απάντηση της Google στην κρίση των app stores.

Η Google ανακοίνωσε το σχέδιό της για να διευκολύνει τη χρήση app stores από τρίτους σε smartphone ξεκινώντας από το Android 12, το οποίο έρχεται τον επόμενο χρόνο.

Αυτές οι αλλαγές εξακολουθούν να είναι υπό σχεδίαση, επομένως δεν είναι σαφές απολύτως τι θα περιλαμβάνουν μα ο στόχος είναι να γίνει η χρήση άλλων καταστημάτων εφαρμογών πιο ομαλή ως προς την εμπειρία χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του τηλεφώνου.

Η Google επιτρέπει ήδη την πρόσβαση σε άλλα καταστήματα εφαρμογών (app stores), αν και στην πραγματικότητα, τα περισσότερα τηλέφωνα αποστέλλονται με τουλάχιστον δύο καταστήματα, λέει ο γίγαντας αναζήτησης. Κάθε κατάστημα μπορεί να επιλέξει τους επιχειρηματικούς του όρους, όπως πόσο παίρνει από τις πωλήσεις εφαρμογών και τις αγορές εντός εφαρμογής (IAP).

Αυτές οι… παροχές είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε το Fortnite από το κατάστημα της Epic ή από τις εφαρμογές της Samsung, αλλά όχι από το Play Store. Και μιλώντας για αγορές εντός εφαρμογής, έρχεται μια αλλαγή. Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 (ένα έτος από τώρα), η Google θα εφαρμόσει τον κανόνα ότι όλες οι αγορές εντός εφαρμογής περνούν από το σύστημα χρέωσης του Google Play.

Και μπορεί αυτός ο κανόνας να έχει ήδη εφαρμοστεί, αλλά δεν έχει τηρηθεί αυστηρά. Το Play Store παρέχει μια αξιόπιστη πλατφόρμα για τους καταναλωτές, όπως λέει η Google και δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, καθώς λιγότερο από το 3% των προγραμματιστών πούλησαν IAPs τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Από αυτούς, ουσιαστικά όλοι (97%) χρησιμοποιούν ήδη το σύστημα χρέωσης Play.

Η Google επισημαίνει ότι χρεώνει μόνο «τέλος υπηρεσίας» στα IAP, αλλά δεν περιλαμβάνει ότι αυτό είναι μια μείωση 30% της τιμής. Επίσης, η πλειονότητα των εφαρμογών δεν έχει πολλά έσοδα, καθώς είναι οι λίγες «φάλαινες» που αντιπροσωπεύουν τα περισσότερα από τα IAP σε δολάρια.

Η Epic, η Spotify και άλλοι κυκλοφόρησαν το «Coalition for App Fairness» που στοχεύει το Apple App Store και το 30% του τέλους στις πωλήσεις (συγκεκριμένα, πώς αντιμετωπίζει τις εφαρμογές της Apple έναντι των εφαρμογών τρίτων). Και παρόλο που η Google αφαίρεσε το Fortnite από το Play Store, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι τελικά θα ισχύσει. «Για τους επόμενους δώδεκα μήνες, αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα χρειάζεται να υιοθετήσουν την πολιτική πληρωμών μας και θα συνεχίσουμε να επανεκτιμούμε την κατάσταση μέσα στην επόμενη χρονιά», αναφέρει η εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments