Πολιτική

Γεωργιάδης: Επιδότηση κατά 50% για αγορά θερμαστρών σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Γεωργιάδης: Επιδότηση κατά 50% για αγορά θερμαστρών σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια
Γεωργιάδης: Στόχος της επιδότησης είναι να διευκολυνθεί η λειτουργία των καφέ, μπαρ και καταστημάτων εστίασης κατά τους χειμερινούς μήνες.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να παρουσιάσει  ένα πρόγραμμα επιδότησης της αγοράς θερμαστρών για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας. Πιο συγκεκριμένα, στόχος του προγράμματος αυτού, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ, είναι να διευκολυνθεί η λειτουργία των καφέ, μπαρ και καταστημάτων εστίασης κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τους εξωτερικούς χώρους τους. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων

Σκοπός είναι να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Πάντως, δεν είναι απίθανο να περιορισθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης έως τις δέκα το βράδυ ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Το ενδεχόμενο αυτό δεν απέκλεισε ο κ. Γεωργιάδης ως ένα από τα μέτρα που μπορεί να ενεργοποιηθούν εφόσον κριθεί αναγκαία με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άδωνις Γεωργιάδης: “Η ελληνική οικονομία κρατάει”

Προ ολίγων ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις προβλέψεις του υποδείγματος παραγόντων του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του πραγματικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος () ανέφερε πως «η ελληνική οικονομία, μέχρι σήμερα, κρατάει».

Στο τέλος ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να μείνει όρθιος

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εάν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός, οφειλόμενο στον , που θ’ αλλάξει αυτήν την πορεία, τότε και η πρόβλεψη του ΚΕΠΕ συμφωνεί με της κυβερνήσεως για ύφεση γύρω στο 8% το 2020. Αναλυτικά ο υπουργός δήλωσε: «Παρά τις αρχικά εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις πολλών ξένων ινστιτούτων για την πορεία της οικονομίας το 2020, η ελληνική οικονομία, μέχρι σήμερα, κρατάει. Εάν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο – οφειλόμενο στον κορωνοϊό – γεγονός, που θ’ αλλάξει αυτήν την πορεία, πράγμα που σήμερα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, και η πρόβλεψη του ΚΕΠΕ συμφωνεί με της Κυβερνήσεως για ύφεση γύρω στο 8% το 2020. Πιστεύουμε ότι στο τέλος ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να μείνει όρθιος και στην οικονομία μέσα σ’ αυτήν την φοβερή πανδημία. Με εργατικότητα και αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των μέτρων που έχουμε αποφασίσει», τόνισε ό υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments