Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Κυριακή 04/10/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Κυριακή 04/10/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 229.

Σταθερά σε τριψήφιο αριθμό παραμένουν τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 229 κρούσματα  εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 19.842 και οι νεκροί ανήλθαν στους 409. Τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 229 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

  • 3049 (15.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 8083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
  • 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 409 θανάτους συνολικά στη χώρα.
  • 153 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στους 409 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει καθημερινά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό στη χώρα μας, με το νούμερο των θανάτων συνολικά να έχει φτάσει τους 409. Τις τελευταίες ώρες κατέληξαν άλλοι δύο συμπολίτες μας. Πρόκειται για έναν 82χρονο που πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και έναν 72χρονο που είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της  από τη Λήμνο. Και οι δύο  είχαν υποκείμενα νοσήματα.

8 κρούσματα σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα

Συνολικά 8 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.

Kρούσμα σε γηροκομείο στα Γιάννενα – Συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές

Ακόμα ένα κρούσμα  σε γηροκομείο, αυτή τη φορά στα , αυξάνει την ανησυχία και τα ερωτηματικά για τις συνθήκες που επικρατούν στις συγκεκριμένες δομές. Αυτήν τη φορά υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μάλιστα, ο εν λόγω υπάλληλος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών.

Ανησυχία για τα γηροκομεία

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, γεγονός που οδήγησε και στην παρέμβαση του εισαγγελέα. Είναι γνωστό ότι οι ηλικιωμένοι που ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, χρειάζονται παραπάνω προστασία. Οι συνθήκες που επικρατούν στις συγκεκριμένες δομές καθορίζουν κατά πολύ πόσο θα γίνει διασπορά του ιού ή όχι. Ζητούμενο είναι το πόσο συχνά οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε τεστ, ώστε να απομονώνονται αν παραστεί ανάγκη, καθώς ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα και δεν είναι δύσκολο κάποιος να μολυνθεί ακόμα κι αν παίρνει τις προφυλάξεις του.

Στην περίπτωση του γηροκομείου του Αγίου Παντελεήμονα, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τον ασθενή νούμερο μηδέν, που ήταν ένας εργαζόμενος. Ωστόσο, ο ίδιος σε συνέντευξή του ανέφερε πως ο πρώτος ασθενής ήταν ένας τρόφιμος, και το γηροκομείο το ήξερε και το απέκρυψε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments