Διεθνή

ΗΠΑ δημοσκόπηση: Tο 65% λέει ότι «αν ο Τραμπ είχε πάρει στα σοβαρά τον κορωνοϊό, δεν θα είχε νοσήσει»

ΗΠΑ δημοσκόπηση: Tο 65% λέει ότι «αν ο Τραμπ είχε πάρει στα σοβαρά τον κορωνοϊό, δεν θα είχε νοσήσει»
ΗΠΑ δημοσκόπηση: Μπροστά ο Μπάιντεν του Τραμπ με 10 μονάδες - Τι απάντησαν οι συμμετέχοντες για τον Τραμπ και τον κορωνοϊό.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ Τραμπ – Μπάιντεν, που έχει καταγραφεί μέσα σε έναν μήνα, είναι γεγονός. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με 10 ποσοστιαίες μονάδες, ανεβάζοντας στα ύψη την αγωνία για την προεδρεία των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές. Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν και σε ερωτήσεις σχετικές με την ασθένεια του Τραμπ, με 5 στους 10 Ρεπουμπλικάνους και το 65% των Αμερικανών να δηλώνουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον κορωνοϊό εάν είχε πάρει την πανδημία περισσότερο στα σοβαρά.

Τα πορίσματα της δημοσκόπησης

  • το 34% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ λέει την αλήθεια για τον κορωνοϊό,
  • μεταξύ εκείνων που αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, το 51% θα υποστηρίξει τον Μπάιντεν,
  • το 41% να τάσσεται υπέρ του Τραμπ.
  • Ένα 4% επέλεξε υποψήφιο άλλου κόμματος και το υπόλοιπο 4% δήλωσε αναποφάσιστο.
  • Επίσης, σε ποσοστό 67% οι Αμερικανοί πολίτες θέλουν να σταματήσουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις,
  • ενώ το 59% πιστεύει ότι τα debates θα πρέπει να αναβληθούν έως ότου ο Τραμπ αναρρώσει από τον κορωνοϊό

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αφότου διαπιστώθηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διακομίστηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού παρουσίασε «ήπια», σύμφωνα με τους γιατρούς του, συμπτώματα κορωνοϊού, διαβεβαίωσε σε βίντεο στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου πως αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και υποσχέθηκε πως «θα επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον.

Οι αναρτήσεις του Τραμπ για την υγεία του – “Νομίζω ότι θα επιστρέψω σύντομα” λέει ο Αμερικανός πρόεδρος

«Θα επιστρέψω σύντομα!» είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Τραμπ σε  βίντεο που ανέβασε στο Twitter, αλλά τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι «η πραγματική δοκιμασία». «Θέλω να ξεκινήσω με το να ευχαριστήσω όλους τους απίθανους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Είμαι στο Walter Reed. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο για την δουλειά που κάνει. Ήρθα εδώ, δεν ένιωθα τόσο καλά. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα, εργαζόμαστε σκληρά για να μπορέσω να επιστρέψω – πρέπει να επιστρέψω γιατί πρέπει ακόμα να κάνουμε την Αμερική ξανά υπέροχη. Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε και πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά. Πρέπει να επιστρέψω.

Kαι πρόσθεσε: Νομίζω οτι θα επιστρέψω σύντομα. Πρέπει να τελειώσουμε την προεκλογική εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει και για την οποία κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Είναι κάτι που συνέβη για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και μάχομαι γι αυτούς. Όχι μόνο για τους Αμερικάνους, αλλά για όλο τον κόσμο. Θα νικήσουμε αυτόν τον κορωνοϊό ή όπως αλλιώς θέλετε να τον ονομάσετε. Ενώ συνέχισε, ο Αμερικανός πρόεδρος: «Αν δούμε τις θεραπείες που υπάρχουν και αυτές που θα έρθουν σύντομα θα τις αποκαλούσα ως θαύματα.

“Θαύματα που έρχονται από τον Θεό. Θέλω να σας πω ότι νιώθω καλά. Τις επόμενες μέρες θα είναι η πραγματική δοκιμασία. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον κόσμο για την υποστήριξή του. Υπόσχομαι να μην την ξεχάσω ποτέ. Να ευχαριστήσω όλους τους ηγέτες του κόσμου. Ξέρουν τι βιώνουμε. Δεν μπορούσα να μένω κλεισμένος στο οβάλ γραφείο και να μην κάνω τίποτα, για να προφυλαχθώ. Αυτή είναι η Αμερική. Η καλύτερη χώρα στον κόσμο και η πιο ισχυρή. Δεν θα μπορούσα να μείνω κλειδωμένος πάνω στο γραφείο μου, για να είμαι ασφαλής», υπογράμμισε στο μήνυμα του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments