Διεθνή

Νέα Ζηλανδία κορωνοϊός: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα και στο Όκλαντ

Νέα Ζηλανδία κορωνοϊός: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα και στο Όκλαντ
Νέα Ζηλανδία κορωνοϊός: Το lockdown είχε επιβληθεί μετά την ανακάλυψη στις 12 Αυγούστου τεσσάρων κρουσμάτων.

Την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ακόμα στο Όκλαντ, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν. Το Όκλαντ είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας και σύμφωνα με την ανακοίνωση θα βγει από την καραντίνα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. “Το Όκλαντ θα επανέλθει στο ίδιο επίπεδο επαγρύπνησης με την υπόλοιπη χώρα”, σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της νεοζηλανδικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Το lockdown είχε επιβληθεί στην πόλη μετά την ανακάλυψη στις 12 Αυγούστου τεσσάρων κρουσμάτων στην περιοχή. Μέχρι τότε, είχαν περάσει 102 διαδοχικές ημέρες χωρίς καμιά τοπική μόλυνση.

. Μέχρι τότε, έχουν περάσει αρκετές ημέρες χωρίς καμιά τοπική μόλυνση.

Η Νέα Ζηλανδία, μία χώρα πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, κατάφερε να απαλλαγεί από τον κορωνοϊό για 102 ημέρες, όμως νέο ξέσπασμα της νόσου τον Αύγουστο στο Όκλαντ ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει lockdown στην πόλη. Τα μέτρα χαλάρωσαν μετά τη σταδιακή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και την Τετάρτη θα πάψουν να ισχύουν στο σύνολό τους.«Έχουμε ένα σχέδιο που θα λειτουργήσει. Πρέπει όλοι να το σεβαστούν» είχε δηλώσει σχετικά με το lockdown η πρωθυπουργός, η οποία ανέβαλε για έναν μήνα τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπονταν για τον Σεπτέμβριο, καλώντας τους συμπατριώτες της να «διαδραματίσουν τον ρόλο τους» στη μάχη κατά του ιού. «Είναι φυσικό να αισθάνεσαι κουρασμένος, ολόκληρος ο κόσμος έτσι αισθάνεται. Όμως σε σύγκριση με τους άλλους, τα καταφέρνουμε πολύ καλά» είπε.

Πάνω από 35 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως:

Τονίζεται πως σύμφωνα με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και τα δεδομένα του για τις μολύνσεις παγκοσμίως, πάνω από 35 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό έφθασε τους 35.008.447 σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ως τις 22:23 (ώρα Ελλάδας) ανερχόταν σε 1.034.818 νεκρούς, σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής αυτή της Βαλτιμόρης. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του Sars-Cov-2, με 7.411.716 μολύνσεις και 209.720 θανάτους ως αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments