Αθλητισμός

Πρόεδρος ομάδας της Superleague ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία

Πρόεδρος ομάδας της Superleague ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία
«Δίκη στο Open» πρόεδρος ΠΑΕ: Χρέη τουλάχιστον 26 εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και ιδιώτες έχει ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, σύμφωνα με τη γνωστή εκπομπή.

Χρέη εκατομμυρίων και άνω σε Δημόσιο και ιδιώτες φαίνεται ότι έχει ιδιοκτήτης ΠΑΕ της Superleague 1 με αποτέλεσμα να έχει να αντιμετωπίσει σειρά κατασχετηρίων. Το παραπάνω αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο Open», χωρίς να κατονομάσει τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη.

Το ρεπορτάζ της «Δίκης» ανέφερε ότι οι πέντε μεγαλύτερες Τράπεζες, όπου κατέφυγαν οι πιστωτές του, μεταξύ των οποίων η Εφορία και η πρώην σύζυγος του, προσπαθώντας να πάρουν έστω μέρος των οφειλών, μέσω της διαδικασίας «κατάσχεση εις χείρας τρίτου», σήκωσαν ψηλά… τα χέρια τους, καθώς το διαθέσιμο υπόλοιπο του ήταν μηδενικό. Ποσό 1.158,47 ευρώ, που βρέθηκε σε 8 λογαριασμούς μίας από τις Τράπεζες, ήταν ήδη κατασχεμένο, ενώ μόνο σε μία περίπτωση ένας από τους πιστωτές, κατάφερε να εισπράξει το συγκλονιστικό ποσόν των 0,53 ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτούς, που έφαγαν «φέσι» από τον ιδιοκτήτη ΠΑΕ της SL1 εταιρία πετρελαιοειδών, στην οποία φέρεται, να οφείλει 10.912,39, όπως και εταιρία μπετόν, για οφειλές 32.883,50 ευρώ. Βρέθηκαν μικροϋπόλοιπα σε λογαριασμούς μίας εκ των Τραπεζών, σε 8 υποκαταστήματα της Περιφέρειας, όπως 461,40, 303,08, 279,68, 103,82, 0,46, 0,02 κλπ.

Το αποκορύφωμα ήταν υπόλοιπο λογαριασμού στα Βριλήσσια ποσού 0,01 ευρώ! Οι αιτούντες την κατάσχεση εις χείρας τρίτου (τράπεζα), όχι μόνον δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, αλλά αναγκάστηκαν να πληρώσουν και… τραπεζικά έξοδα! Τεράστια είναι τα χρέη του στην Εφορία, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, και ανέρχονται σε 26.092.134,80 ευρώ, ενώ οι οφειλές στην πρώην σύζυγο του ήταν 6.336,30, με δύο αποτυχημένες απόπειρες κατάσχεσης εις χείρας τρίτου από πλευράς της, το 2012 και το 2015.

Η απόφαση της Επιτροπής Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ για τα χρέη των ΠΑΕ

Θυμίζουμε ότι από τις αρχές του 2020, στα τέλη Ιανουαρίου, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ έχει αποφασίσει ότι οι νέες ΠΑΕ που δημιουργούνται να πληρώσουν το 50% των οφειλών για τις παλιές ΠΑΕ. «Σε συμφωνία με το Παράρτημα I, Άρθρα 4,5 του ΚΑΠ και το Άρθρο 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης κάθε νέα Π.Α.Ε., που ιδρύεται (με την ίδια ή ανάλογη επωνυμία και το ίδιο ή ανάλογο σήμα και χρώματα) ευθύνεται για τις ποδοσφαιρικές οφειλές σε ποσοστό 50% αυτών, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με την Π.Α.Ε. που υποβιβάστηκε και έχει τεθεί σε εκκαθάριση», αναφέρει η σχετική απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments