Ελλάδα

Κορωνοϊός Αττικόν: Άνδρας θετικός στον ιό έφυγε από το νοσοκομείο

Κορωνοϊός Αττικόν: Άνδρας θετικός στον ιό έφυγε από το νοσοκομείο
Κορωνοϊός Αττικόν: Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, καθώς ένας άνδρας που είχε μεταφερθεί από το «Δρομοκαΐτειο» στο «Αττικό» νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού, το έσκασε από το νοσοκομείο.

Έναν άνδρα θετικό στον Sars-Cov-2, που είχε μεταφερθεί από το «Δρομοκαΐτειο» στο «Αττικό», αναζητά η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τρόφιμος μετά τη θετική του διάγνωση διέφυγε από το νοσοκομείο με αποτέλεσμα να  έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές. Όπως τονίζεται, “υπάρχει κίνδυνος διασποράς για το κέντρο της Αθήνας“.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Οκτωβρίου δύο τρόφιμοι του «Δρομοκαΐτειου», εντελώς ασυμπτωματικοί, βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, δεν είχαν κανένα σύμπτωμα ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη διασπορά του ιού. Οι δύο ασθενείς, όπως δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, “νοσηλεύονταν σε τμήμα οξέων περιστατικών, στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτέμβρη. Επειδή διέμειναν στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Πέμπτη τους έγινε τεστ κορωνοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε θετικό. Ο ένας από αυτούς πήρε εξιτήριο την Παρασκευή. Και οι δύο κοιμόταν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος και φυσικά με το προσωπικό”.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι “το νοσοκομείο έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες”. “Ο ασθενής που εξακολουθεί να νοσηλεύεται πρέπει να φύγει άμεσα από το “Δρομοκαΐτειο“, για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας”.

Με πυρετό νοσηλευτές στο «Δρομοκαΐτειο»:

Εν τω μεταξύ, χθες, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, δύο νοσηλευτές εμφάνισαν πυρετό στο τμήμα του «Δρομοκαΐτειου» που νοσηλευόνται οι θετικοί ασθενείς. Επίσης, τρεις ασθενείς εμφάνισαν και αυτοί πυρετό. “Τα τεστ καθυστερούν να γίνουν. Τα αποτελέσματα θα βγουν τέλος της εβδομάδας. Κανείς  δεν μπαίνει σε καραντίνα από το προσωπικό. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη” τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 303 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.142, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

  • 3.082 (15.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 8.232 (40.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 25 (30.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 227 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments