Ειδήσεις

Μπακογιάννης για Χρυσή Αυγή: Η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της

Μπακογιάννης για Χρυσή Αυγή: Η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της
Μπακογιάννης για Χρυσή Αυγή: «Η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της. Ας κάνουμε κι εμείς το δικό μας κι ας σηκωθούμε λίγο ψηλότερα από αυτά που μας χωρίζουν», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για την ιστορική δικαστική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε συγκεκριμένα:

«Τον Παύλο δεν θα τον φέρω πίσω, παλεύω για να σωθούν άλλα παιδιά, είπε η Μάγδα Φύσσα. Σήμερα η Αθήνα παίρνει μια μεγάλη ανάσα. Ανάσα και δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στο μίσος και την βία από όπου και αν προέρχονται. Χωρίς συμψηφισμούς. Χωρίς ναι μεν, αλλά».

Χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να επανσυνανταχτούμε γύρω από τις κοινές μας αρχές και αξίες. Ενωμένοι. Η πολιτική διαφωνία, η αντιπαράθεση, ακόμα και η σύγκρουση σε μια δημοκρατία, δεν είναι μόνο απαραίτητες αλλά και αναγκαίες. Όσο έντονες, όσο οξείες, όσο σφοδρές και αν είναι. Αρκεί να θυμόμαστε πως ο αντίπαλός μας δεν είναι εχθρός μας. Η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της. Ας κάνουμε κι εμείς το δικό μας κι ας σηκωθούμε λίγο ψηλότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Γεννηματά για δίκη Χρυσής Αυγής: Δικαίωση για θύματα και Δημοκρατία

Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία, δήλωσε η Φώφη Γεννηματα μετά την ανακοίνωση της Απόφασης για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Η Χρυση Αυγή καταδικάστηκε και η Φώφη Γεννηματα έκανε την εξής δήλωση μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία. Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί.

ΣΥΡΙΖΑ για καταδίκη Χρυσής Αυγής: «Ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου η σημερινή»

“Να μην επιτραπεί ξανά στο φίδι του ναζισμού να μολύνει την κοινωνία” σημειώνει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή της Χρυσής Αυγής. “Χαιρετίζουμε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.  Χαιρετίζουμε, ακόμα, τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο προκειμένου να φωνάξουν υπέρ της νίκης της Δημοκρατίας” σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε αυτή.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μια ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μια ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία. Χαιρετίζουμε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Χαιρετίζουμε, ακόμα, τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο προκειμένου να φωνάξουν υπέρ της νίκης της Δημοκρατίας. Το πλατύ δημοκρατικό ρεύμα που σχηματίστηκε σήμερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τους χιλιάδες ακόμα πολίτες που δεν μπόρεσαν να έρθουν, αποτελεί τον πραγματικό προστατευτικό κλοιό της Δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό. Πλέον είναι ευθύνη όλων να μην επιτραπεί ξανά στο φίδι του ναζισμού να μολύνει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

Σημειώνεται πως η απόφαση της ενοχής για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης αφορά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, τον Γιάννη Λαγό, τον Χρήστο Παππά, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Μίχο, τον Στάθη Μπούκουρα, τον Κώστα Μπαρμπαρούση, τον Νίκο Κούζηλο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, τον Μιχάλη Αρβανίτη, τον Αντώνη Γρέγο, την Ελένη Ζαρούλια, τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Επίσης, το δικαστήριο κήρυξε ένοχο, τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του  και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για συνέργεια, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή. Κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, από την ομάδα που επιτέθηκε στον Φύσσα, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία όσοι αντιμετώπιζαν αυτή την κατηγορία, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σαντοριναίος. Τέλος για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments