Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μιχαλολιάκος, Λαγός ζητούν ελαφρυντικά – «Καλοί Χριστιανοί και με έργο στις πλάτες τους»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μιχαλολιάκος, Λαγός ζητούν ελαφρυντικά – «Καλοί Χριστιανοί και με έργο στις πλάτες τους»
Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικοί οι αρχηγοί της ναζιστικής συμμορίας. Ζητούν να πέσουν στα μαλακά γιατί το «απέδειξε» η πορεία τους.

Ο ένας μετά τον άλλο οι συνήγοροι υπεράσπισης των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητάνε ελαφρυντικά από ένα δικαστήριο που λίγο πριν έλεγαν ότι εξυπηρετεί σκοτεινά σχέδια. Ο φύρερ της ναζιστικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος ζητάει ελαφρυντικά γιατί έχει παράξει έργο (;), γιατί η δίκη κράτησε πολύ και γιατί δεν είχε άλλη καταδίκη στο παρελθόν. Βέβαια κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που θεωρούσε «αριστερούς», αλλά αυτό δεν το θυμάται ο δικηγόρος του.

Υπενθυμίζουμε πως πριν το αιτηθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος, για τους δικούς τους… ιδιαίτερους -τουλάχιστον- λόγους ο καθένας, ελαφρυντικά ζήτησαν τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης, όσο και ο εν ενεργεία ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός.

Τι είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης

«Αρχηγός πολιτικού κόμματος που εξελέγη με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση και έργο ξαφνικά να βρίσκεται κατηγορούμενος και να προσπαθώ να εικάσω τι διηύθυνε… Έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, έχει νόμιμο κόμμα και σήμα και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για γεγονότα που σας δείξαμε ότι τα αγνοούσε. Προσπαθώ να αντιληφθώ πως διηύθυνε και τι διηύθυνε…» επεσήμανε ο εκ των συνηγόρων του και συνέχισε:

«Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο και δεν το πήρα χαμπάρι, τότε φταίω εγώ. Αλλά επειδή ξέρω πού βρίσκομαι, δεν μπορείτε να μου λέτε ότι έχει διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επειδή ήταν γενικός γραμματέας ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Αναφορικά με το σύννομο βίο, υποστήριξε πως ο Νικ. Μιχαλολιάκος δεν έχει έχει καμία καταδίκη. «Έχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός. Δημιούργησε ένα πολιτικό φορέα. Βοήθησε κόσμο. Παρείχε έργο κοινοβουλευτικό» αναφέρθηκε. Για τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά, η υπεράσπιση, είπε: «Εν αγνοία του τελέστηκε ένα αδίκημα, λοιδορήθηκε και προφυλακίστηκε. Έκανε τα πάντα και είχε μια διαδρομή χωρίς να του αποδώσει κανείς τίποτα».

«Άτιμη κοινωνία»

Επίσης, η πλευρά του Νικ. Μιχαλολιάκου τόνισε πως «δεν είναι συμπεριφορά κοινωνίας να φέρονται έτσι σε έναν κατηγορούμενο. Δεν είναι λογικό, παραμονή της απόφασης να κυκλοφορούν δηλώσεις που στόχευαν όχι το Μιχαλολιάκο αλλά αλλού. Δεν αποσκοπούσαν στους κατηγορουμένους. Δεν έκανε το παραμικρό ο κύριος Μιχαλολιάκος, δεν είχε δώσει δείγμα γραφής. Για ποιο λόγο γίνανε; Επειδή είπαν για τους ηττημένους του ‘45 για αυτές τις αστειότητες;».

Καμία πρωτοτυπία και από τον Γιάννη Λαγό

Γιάννης Λαγός, ευρωβουλευτής και πλέον ένοχος με τη «βούλα» της ελληνικής δικαιοσύνης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αιτήθηκε κι αυτός τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο συνήγορος του αναφέρθηκε στις δράσεις του Γιάννη Λαγού υποστηρίζοντας ότι «μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής». Επιπλέον, αναφέρθηκε στα φιλοζωικά αισθήματα του Γιάννη Λαγού και την πίστη του στην ορθόδοξη θρησκεία για να πείσει το δικαστήριο να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments