Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα ελαφρυντικά που ζητάνε Ρουπακιάς και Πατέλης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα ελαφρυντικά που ζητάνε Ρουπακιάς και Πατέλης
Δίκη Χρυσής Αυγής: Με σκληρές ποινές βρίσκονται αντιμέτωποι τα μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Αυτήν την ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασμένων ζητάνε ελαφρυντικά για τους εντολείς τους.

Οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινές και οι συνήγοροι υπεράσπισης θα προσπαθήσουν να πείσουν το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Μια υπόθεση που δεν είναι τόσο εύκολη γιατί καθ΄ όλη τη διάρκεια της δίκης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν επέδειξαν κανένα είδος μεταμέλειας. Όσον αφορά τον πρότερο έντιμο βίο, είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπεράσπιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, του Γιώργου Ρουπακιά ζητά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης  αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου» είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο και σημείωσε πως ο εντολέας του επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του στο δικαστήριο είχε πει χαρακτηριστικά: «Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και το έκαναν πολιτικό θέμα», λες και μιλούσε για κάποιο πταίσμα, όπως επίσης ότι δεν ζήτησε ούτε μια φορά συγγνώμη από την μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. Ωστόσο και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτός που καθυστερούσε την διαδικασία ήταν η μεριά των κατηγορουμένων, αναγκάζοντας το δικαστήριο να ακούει επί μήνες τις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο. Επίσης ο όγκος της δικογραφίας και των μαρτύρων ήταν τόσο μεγάλος που το δικαστήριο χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να καταλήξει σε μια δίκαι απόφαση. Τέλος υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι δεν έμειναν φυλακισμένοι πέραν του 18μηνου που προβλέπεται ως χρόνος προφυλάκισης.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο διακοπή μισής ώρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή με τη συνέχιση των αγορεύσεων των συνηγόρων επί των ελαφρυντικών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουν οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ήδη στα κοινωνικά δίκτυο ο Λαγός μιλάει για σκευωρία και ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να «παλεύει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments