Ελλάδα

Μαρία Λεπενιώτη: Αυτή είναι η Πρόεδρος του δικαστηρίου που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή

Μαρία Λεπενιώτη: Αυτή είναι η Πρόεδρος του δικαστηρίου που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή
Μαρία Λεπενιώτη: Ποια είναι η Αρεοπαγίτης που ανακοίνωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Η Μαρία Λεπενιώτη έγραψε ιστορία στις 7 Οκτωβρίου, κρίνοντας εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.

Πρόκειται για την πρόεδρο του δικαστηρίου που αποφάσισε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ένοχοι για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η δικαστής που έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που μόλις ανακοίνωσε την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή έκανε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, τη Μάγδα Φύσσα, να βγει έξω από την αίθουσα του Εφετείου και να φωνάξει: «Παύλο μου, νικήσαμε. Γιε μου, τα καταφέραμε!».

Είναι η γυναίκα που δίκασε εξαιρετικά σοβαρές υποθέσεις σχετικές με ναρκωτικά και άλλα κακουργήματα ενώ προήδρευσε της δίκης για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα Tor-M1 ενώ υπήρξε ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τέσσερα χρόνια διεκπεραιώνοντας σημαντικές υποθέσεις, όπως το αποκαλούμενο συνδικάτο του εγκλήματος και κυκλώματα εκβιαστών. Εισήλθε στο δικαστικό Σώμα το 1984 σε ηλικία 26 ετών και πλέον έχει προαχθεί σε Αρεοπαγίτη.

Η πολύγλωσση δικαστίνα, καθώς μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, και κάτοχος μεταπτυχιακού με άριστα στο Αστικό – Εργατικό – Εργατικό Δίκαιο, είναι σύζυγος του διακεκριμένου ιατροδικαστή και προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Κατά τη διάρκεια της δίκης προήχθη από Εφέτη σε Πρόεδρο Εφετών και πριν λίγο καιρό σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η κα Λεπενιώτη πέτυχε απόλυτα να διευθύνει με πλήρη ισορροπία μια δίκη δύσκολη όπως αυτή της Χρυσής Αυγής που δεκάδες φορές υπήρξαν εντάσεις και τεράστια φόρτιση ενώ πριν από 32 χρόνια ήταν η ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το τότε στέλεχος της Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρο».

«Ο,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη». Με αυτές τις λέξεις εξάλλου, ο νομικός κόσμος περιγράφει τη Μαρία Λεπενιώτη, την Πρόεδρο του δικαστηρίου που έκρινε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όλοι της αναγνωρίζουν ότι κατάφερε να χειρισθεί με απόλυτη ισορροπία την πολύκροτη υπόθεση, σήκωσε το βάρος μιας διαδικασίας που κράτησε πεντέμισι χρόνια και κατόρθωσε να εκτονώσει τις εντάσεις στις δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της δίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments