Αθλητισμός

Αυγενάκης – Περιφέρεια Ιονίου: Μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Αυγενάκης – Περιφέρεια Ιονίου: Μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων
Αυγενάκης - Περιφέρεια Ιονίου: «Ξεκινά μια καινούργια μέρα σε επίπεδο συνεργασίας τόσο του Υπουργείου Αθλητισμού όσο και της Περιφέρειας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Αυγενάκης - Περιφέρεια Ιονίου: «Ξεκινά μια καινούργια μέρα σε επίπεδο συνεργασίας τόσο του Υπουργείου Αθλητισμού όσο και της Περιφέρειας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπέγραψαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και η περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. Σκοπός της συνεργασίας είναι ο εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση και η επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς εξυπηρετούν τόσο τον πρωταθλητισμό, όσο και τον μαζικό αθλητισμό και την άθληση για όλους.

Συγκεκριμένα, τα αντικείμενα του Μνημονίου είναι τα εξής:

  • Η παροχή τεχνικής συνδρομής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη μελέτη και την κατασκευή έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων και η κατά προτεραιότητα ενεργειακή αναβάθμιση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (Ε.Α.Κ.Κ.), για να αποδοθούν, τόσο στην αθλητική οικογένεια όσο και στην τοπική κοινωνία, ως ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια και ανύψωση του αθλητισμού και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών,
  • Η παραχώρηση προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας), έκτασης 40 στρεμμάτων στην Περιοχή Κάτω Αλυκών Λευκάδας, για τη μελέτη και κατασκευή υπερτοπικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να αποδοθεί ένα σημαντικό αθλητικό έργο, ένας σύγχρονος χώρος άθλησης, τόσο ιδίως για την Λευκάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή,
  • Ο εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση και η επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς εξυπηρετούν τόσο τον πρωταθλητισμό, όσο και τον μαζικό αθλητισμό και την άθληση για όλους, παράλληλα με την αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε για την υπογραφή του μνημονίου:

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος, διότι σήμερα υλοποιούμε μια δέσμευση που είχε γίνει και από τις δύο πλευρές πριν από λίγους μήνες, όταν βρέθηκα στην Κέρκυρα και επισκέφτηκα και το γραφείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την αγαπητή περιφερειάρχη κ. Κράτσα, αλλά και τους συνεργάτες της. Σε αυτή τη συνάντηση βάλαμε μια σειρά από προτεραιότητες σε ζητήματα αθλητισμού. Το σημερινό Μνημόνιο Συνεργασίας δεν είναι κάτι άλλο παρά το επόμενο στάδιο εκείνης της συνάντησης και των αποφάσεων που πήραμε. Από σήμερα και μετά ξεκινά μια καινούργια μέρα σε επίπεδο συνεργασίας τόσο του Υπουργείου Αθλητισμού όσο και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Για την Κυβέρνηση ο Αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα και χαιρόμαστε ειλικρινά που αυτό αποδεικνύεται ότι αποτελεί προτεραιότητα και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Έτσι, πολύ γρήγορα θα «τρέξουν» οι μελέτες για τα υπόλοιπα έργα, τα οποία πρέπει να γίνουν, είναι απαραίτητα να γίνουν, για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας, αλλά και για τις υφιστάμενες ή νέες εγκαταστάσεις που πρέπει να δημιουργήσουμε στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας. Γνωρίζουμε καλά τι χρειάζεται να γίνει, έχουμε ήδη συμφωνήσει αρκετά πράγματα. Ελπίζουμε σε μια απλοποίηση της νομοθεσίας, ειδικά στο θέμα των μελετών, έτσι ώστε χωρίς καμία καθυστέρηση να τρέξουμε και να ικανοποιήσουμε αυτή τη μεγάλη ανάγκη που έχουν οι κάτοικοι των περιοχών.

Σεβόμαστε την αγωνία σας, κ. Κράτσα, συμφωνούμε στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει στο τραπέζι στις προηγούμενες συναντήσεις μας, αλλά και σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα, θα είμαστε πολύ πιο συγκεκριμένοι πλέον, με ημερομηνίες και με πρωτοβουλίες για τα έργα, τα οποία θα μπορείτε εσείς να ανακοινώσετε για τα νησιά της Περιφέρειάς σας. Εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία και γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία περιμένει όλη η αθλητική κοινότητα των Ιονίων Νήσων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments