Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δύο μέλη της που καταδικάστηκαν πήγαν στο ΑΤ στο Πέραμα να παραδοθούν

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δύο μέλη της που καταδικάστηκαν πήγαν στο ΑΤ στο Πέραμα να παραδοθούν
Δίκη Χρυσής Αυγής: Δυο από τα μέλη της οργάνωσης που έχουν καταδικαστεί πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Περάματος για να παραδοθεί.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγινε γνωστό ότι εκτός από δυο κατηγορούμενους, όλα τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι. Μερικές μέρες αργότερα δυο από τους καταδικασθέντες έσπευσαν να παραδοθούν στο αστυνομικό τμήμα του Περάματος. Οι ίδιοι φέρονται να υποστήριξαν ότι άκουσαν ότι έχουν καταδικαστεί και έσπευσαν να παραδοθούν. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι είναι οι δυο που βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρχών.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για το πως θα έρθουν στα χέρια της αστυνομίας και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα τα πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στις συλλήψεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται να υπάρξουν μικρές ομάδες συλλήψεων στα μέρη όπου βρίσκονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως μετέδωσε το Open. Όταν το δικαστήριο καταλήξει στο ότι πρέπει να συλληφθούν τότε το τμήμα Αναζητήσεων της ασφάλειας Αττικής θα πρέπει να αναλάβει δράση σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σε πλήρη ετοιμότητα η αστυνομία

Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας εφόσον χρειαστεί η αστυνομία είναι έτοιμη να εντοπίσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο ίδιος τόνισε: «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά στους Χρυσαυγίτες. Με το πού θα δοθεί εντολή οι αστυνομικοί θα είναι στον διπλανό τοίχο». Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα πως εφόσον καταδικαστούν, οι αστυνομικοί όταν τους εντοπίσουν, θα τους περάσουν χειροπέδες προκειμένου να τους οδηγήσουν στη φυλακή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πρόσθεσε όμως πως στην περίπτωση που τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντισταθούν, τότε θα γίνει βίαιη προσαγωγή. Σε ερώτηση σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν και αν θα δημιουργηθεί ειδική πτέρυγα, ο κ. Μπαλάσκας δεν απάντησε, καθώς τόνισε πως η δουλειά της αστυνομίας σταματάει από τη στιγμή που θα τους μεταφέρουν στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το ρεπορτάζ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments