Ελλάδα

Στάζει φαρμάκι το σκίτσο του Αρκά για την Ιωάννα Μάνδρου

Στάζει φαρμάκι το σκίτσο του Αρκά για την Ιωάννα Μάνδρου
Σκίτσο Αρκά: Μπορεί να σώπασε στη δίκη, μα «δίκασε» την Ιωάννα Μάνδρου.

Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς πήρε θέση σχετικά με όσα είπε η Ιωάννα Μάνδρου για τη Μάγδα Φύσσα.

Μπορεί ο Αρκάς να αποφάσισε να μην σχολιάσει με κάποιο σκίτσο του την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα τις δύο τελευταίες ημέρες, μετά και την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής αλλά σήμερα έκανε ένα σκίτσο καυστικό που πολλοί το αποδίδουν ως κριτική στα λεγόμενα της Ιωάννας Μάνδρου.

Έτσι, τα ταξικά και στερεοτυπικά σχόλια της δικαστικής ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ για τη Μάγδα Φύσσα και τους κατοίκους του Περάματος μπήκαν, όπως φαίνεται, στο στόχαστρο του δημοφιλούς δημιουργού ο οποίος ανέβασε ένα σκίτσο στο οποίο… σφάζει με το γάντι όσα ακούστηκαν.

Η πλούσια κυρία που φαίνεται στο σκίτσο μονολογεί τα εξής: «Μια σαμπάνια Cristal και λίγο χαβιάρι, μία βόλτα με το learjet σου μέχρι το Μιλάνο για ψώνια, μια βουτιά στην Καραϊβική από τη θαλαμηγό σου… Τα απλά πράγματα ομορφαίνουν τη ζωή».

Να θυμίσουμε πως η δήλωση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εναντίον της Ιωάννας Μάνδρου είναι η εξής: «Αυτή η γυναίκα δεν είναι μια γυναίκα διανοούμενη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μια γυναίκα που ζει στο Πέραμα, είναι μία γυναίκα που είχε έναν άντρα ναυτεργάτη δηλαδή που έπαιρνε όταν είχε δουλειά, δούλευε μια στη χάση μια στη φέξη, δηλαδή σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές». Μάλιστα, όσα είπε, σχολίασε και η Έλενα Ακρίτα.

Ακολουθεί το σκίτσο του Αρκά από τη σελίδα του στο Facebook:

Λίγα λόγια για τον Αρκά

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό «Βαβέλ» και στη συνέχεια στο «Παρά Πέντε» και στο «Μικρό Παρά Πέντε». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο «Ισοβίτης» έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Πάντως, το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός από το οποίο υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments