Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης: Σημαντικά έργα υποδομών ύψους 5,4 εκ. ευρώ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Γιάννης Πλακιωτάκης: Σημαντικά έργα υποδομών ύψους 5,4 εκ. ευρώ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Γιάννης Πλακιωτάκης: Την χρηματοδότηση έργων ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και επιπλέον 3,7 εκατομμυρίων ευρώ από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας στην Κεφαλονιά.

Στο νησί της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα στο Αργοστόλι βρέθηκε χθες, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου και είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με την περιφερειάρχη και άλλα πολιτικά πρόσωπα. “Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στην Κεφαλονιά όπου είχα τη δυνατότητα μιας εποικοδομητικής συζήτησης με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παναγή Καπάτο και τους δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στην διάρκεια των συζητήσεων εξετάσθηκε διεξοδικά σειρά σημαντικών ζητημάτων ενώ ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την χρηματοδότηση έργων ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και επιπλέον 3,7 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις πρωτοβουλίες του υπουργείου και τα ειδικά μέτρα για τη στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με 1,4 εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα. Σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες ανασυντάσσονται,για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έφερε ο Ιανός, ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η χρηματοδότηση της μελέτης, υπό τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, για τον σχεδιασμό άμεσων δράσεων και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον.

“Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την περιφέρεια θα συνδιαμορφώσουμε κοινή Στρατηγική για την εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μέσω Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Ανασυγκρότηση και Ανθεκτικότητα με συγκεκριμένα έργα και πόρους” σημείωσε ακόμα ο κ. Πλακιωτάκης και ευχαρίστησε την κυρία Κράτσα, τον κ. Καπάτο, τους δημάρχους και όλους τους τοπικούς φορείς για την συνεργασία τους.

Τέλος, τόνισε πως είναι αποφασισμένος να στηρίξει του κατοίκους των νησιών του Ιονίου, με στόχο τη σταθερή βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. “Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους, κατέληξε, ότι οι συνεργάτες μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εγώ, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, συμβάλλοντας στην σταθερή βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους” κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments