Αθλητισμός

Απίθανο πόσα χρήματα κέρδισε ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros

Απίθανο πόσα χρήματα κέρδισε ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros
Στέφανος Τσιτσιπάς: Μπορεί να μην πήρε την πρόκριση αλλά έφυγε με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Για τους πρωταθλητές ο στόχος είναι η νίκη και μόνο η νίκη. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα, και οι πρωταθλητές έχουν μάθει να συμβιβάζονται με την ήττα μέχρι την επόμενη νίκη. Παρόλα αυτά ακόμα και σε μια ήττα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οφέλη. Οφέλη στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς μαθαινεις και βελτιώνεσαι, αλλά και στο «υλικό» κομμάτι. Η συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση μπορεί να προσφέρει στους αθλητές πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά, ακόμα κι αν δεν αναδειχθούν σε νικητές.

Με την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 425.250 ευρώ και πλέον έχει ξεπεράσει στην καριέρα του τα 10 εκατ. ευρώ σε prize money.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, οι φετινοί φιναλίστ, έχουν εξασφαλίσει 850.500 ευρώ, αλλά μόνο ένας από τους δύο θα πάρει το 1.6 του τροπαιούχου! Και να φανταστεί κανείς ότι τα ποσά είναι μειωμένα λόγω Covid-19. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2019 ο νικητής πήρε 2,3 εκατ. ευρώ, ο φιναλίστ 1,18 εκατ. ευρώ και οι ημιφιναλίστ 590.000, σύμφωνα με το sdna.gr.

Ο συγκλονιστικός αγώνας και η μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα τριών ωρών και 54 λεπτών, ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός αφού νίκησε τον καλύτερο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, Στέφανο Τσιτσιπά με 3-2 σετ. Τα σετ με πρώτο τον Σέρβο: 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1. Ο Έλληνας άσος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του σπουδαίου τουρνουά. O Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός την Κυριακή.

Ο Τσιτσιπάς, που βρέθηκε να χάνει 2-0 χωρίς να μπορεί να βρει ρυθμό, πέτυχε καθοριστικό μπρέικ στο τρίτο σετ και επέστρεψε στη διεκδίκηση του τελικού, αφού έριξε στο… καναβάτσο τον Σέρβο και ισοφάρισε σε 2-2. Στο πέμπτο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αιφνιδιάστηκε και με τον Τζόκοβιτς να πανηγυρίζει δύο μπρέικ έχασε με 6-1.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το ματς πολύ επιθετικά και έφτασε στο μπρέικ πόιντ με ένα γρήγορο 40-0, ωστόσο ο Τζόκοβιτς επέστρεψε γρήγορα και έσβησε δύο φορές το μειονέκτημά του. Έτσι, κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και σε επτά λεπτά να πετύχει το 1-0. Στο δεύτερο γκέιμ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με την διαφορά ότι ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε το μπρέικ, προηγήθηκε 2-0 και απέκτησε προβάδισμα στο πρώτο σετ. Μάλιστα, ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε το momentum που έχτισε από το πρώτο γκέιμ και με την συμπλήρωση των 13 λεπτών αγώνα έφτασε στο 3-0. Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε το σερβίς του, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ, με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς με 6-3 να κλείσει το πρώτο σετ και να προηγηθεί 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 1-0 και 2-1, δείχνοντας να έχει καλύτερα χτυπήματα και μεγαλύτερη ψυχραιμία σε σχέση με το πρώτο σετ. Πάντως, ο Τζόκοβιτς έδειξε και σε αυτό το σετ την κλάση του και με μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ προηγήθηκε 3-2. O Σέρβος μάλιστα κατάφερε να χτίσει τεράστιο προβάδισμα, αφού συνέχισε με νέο μπρέικ και βρέθηκε αγκαλιά με την κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Στο όγδοο γκέιμ ο Τζόκοβιτς σέρβιρε και με 6-2 προηγήθηκε 2-0, βάζοντας τον Τσιτσιπά με την πλάτη στον τοίχο.

Το τρίτο σετ ήταν δίχως… αύριο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς έψαχνε ένα μεγάλο πόντο, ένα μπρέικ και ένα momentum για να επιστρέψει στον αγώνα. Με αυτό το δεδομένο ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε να χτίσει την αντεπίθεσή του, με πρώτο κανόνα να κρατήσει αλώβητο το σερβίς του. Τα πρώτα οκτώ γκέιμ κύλησαν με τους δύο αντιπάλους να υπερασπίζονται το σερβίς του, ωστόσο στο ένατο ο Σέρβος «χτύπησε» εκ νέου. Ο «Νόλε» σε κρίσιμο σημείο προηγήθηκε 5-4, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τη νίκη, καθώς ο Τσιτσιπάς έφτασε στο πολυπόθητο μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5. Αυτή η εξέλιξη έφερε την ψυχολογία στο πλευρό του Έλληνα, ο οποίος όχι μόνο προηγήθηκε 6-5, αλλά με νέο μπρέικ έκλεισε το σετ με 7-5 και μείωσε σε 2-1.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς συνέχισε το σερί του και πέτυχε μπρέικ ξεκινώντας με 2-0 στο τέταρτο. Η αντίδραση του Τζόκοβιτς ήταν αναμενόμενη και δεν άργησε να έρθει.

Ο Σέρβος πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλό του και γρήγορα επέστρεψε στο σετ (2-2). Μέχρι το φινάλε του σετ οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ και ο Τσιτσιπάς διατηρούσε το προβάδισμα του ενός γκέιμ. Με το σκορ στο υπέρ του 5-4 ο Στέφανος κατάφερε να ρίξει στο… καναβάτσο τον Τζόκοβιτς και να επιστρέψει από την… κόλαση στην διεκδίκηση της νίκης. Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών με μπρέικ στο δέκατο γκέιμ έφτασε στο 6-4 και ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ.

Οι δύο αντίπαλοι προσέφεραν υψηλό θέαμα και ένα άκρως ανταγωνιστικό και συγκλονιστικό παιχνίδι. Στο πέμπτο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς έχοντας κοιτάξει στα μάτια τον Τζόκοβιτς έβαλε… πλώρη για την υπέρβαση. Σε αυτό το σημείο ο Τζόκοβιτς ξεδίπλωσε όλο του το ταλέντο και την εμπειρία και επέφερε σημαντικά πλήγματα στον Τσιτσιπά. Ο Σέρβος με δύο συνεχόμενο μπρέικ προηγήθηκε με 4-1 και έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση στον μεγάλο τελικό και τελικά τα κατάφερε με 6-1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments