Ελλάδα

Αυτή είναι η περιοχή της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα

Αυτή είναι η περιοχή της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα
Αττική κρούσματα περιοχές: Από το τέλος του καλοκαιριού, η χώρα μας έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα με τα κρούσματα να αυξομειώνονται συνέχεια.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της κορωνοϊού στη χώρα μας παρουσίασε τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19.

Από το τέλος του καλοκαιριού, η χώρα μας έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού το οποίο είναι πιο σφοδρό από το πρώτο με τα κρούσματα διαρκώς να αυξάνονται αν και οι «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας είναι η Αττική και τα Ιωάννινα. Ειδικά στην πρωτεύουσα, η κατάσταση δείχνει να βρίσκεται στο όριο καθώς αν και τα κρούσματα μειώνονται σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ο αριθμός των διασωληνωμένων ανεβαίνει με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει πλέον τους 100.

Αυτή είναι η πιο «κόκκινη» περιοχή της Αττικής 

Και όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας, αν φτάσουμε στους 150 διασωληνωμένους στην Αθήνα, τότε το ΕΣΥ θα φτάσει στα όριά του και η λήψη νέων, πιο σκληρών μέτρων θα είναι πλέον μονόδρομος. Εκτός λοιπόν, από τον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πιο «κόκκινη» περιοχή της Αττικής είναι ο Δήμος Πειραιά. Αν και κατά γενική ομολογία στο  πρώτο κύμα της πανδημίας τα πήγε περίφημα, η «έκρηξη» των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα συμπαρέσυρε και τον Πειραιά, όπου εντοπίζονται πολλά από τα κρούσματα.

Βέβαια, εκτός από τον Πειραιά, ο δήμος Ιλίου, ο δήμος Αχαρνών και ο δήμος Περιστερίου έχουν επίσης πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο προκαλώντας μεγάλη ανησυχία τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και την ελληνική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα – Στους 100 οι διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό μέχρι και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν 306 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων 57 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22078, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 3245 (14.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9002 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα την ώρα που 100 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 29 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 238 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 436 θανάτους συνολικά στη χώρα. 161 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments