Ελλάδα

Κορωνοϊός Δημόπουλος: «Η μετάδοσή του ευοδώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και ξηρό κλίμα»

Κορωνοϊός Δημόπουλος: «Η μετάδοσή του ευοδώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και ξηρό κλίμα»
Κορωνοϊός Δημόπουλος: Την ανησυχία του για το γεγονός πως όσο χειμωνιάζει οι πολίτες μπαίνουν σε αναγκαστικό συγχρωτισμό, εξέφρασε ο Θάνος Δημόπουλος,

Προβληματισμένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, για το αρνητικό ρεκόρ διασωληνομένων ασθενών με κορωνοϊό, αλλά και το γεγονός ότι όσο χειμωνιάζει οι πολίτες μπαίνουν σε αναγκαστικό συγχρωτισμό. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου ο κ. Δημόπουλος είπε ότι θα ήθελε κάμψη του αριθμού κρουσμάτων εντός των επόμενων ημερών πριν ο καιρός κρυώσει.

«Υπάρχουν και δεδομένα ότι η μετάδοση του κορωνοϊού ευοδώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και ξηρό κλίμα» εξήγησε.

Παράλληλα, ο πρύτανης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις κλίνες ΜΕΘ, λέγοντας ότι ο αριθμός τους προβλέπεται να αυξηθεί, ενώ την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζονται 50 κλίνες στο Νοσοκομείο Σωτηρία, από δωρεά της Βουλής. «Βεβαίως υπάρχει μια ανησυχία, αλλά σε αυτή τη φάση, για την Αττική τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια επάρκεια άνω του 30% πάλι για ΜΕΘ που είναι για Covid-19. Δεν μιλάμε γενικά για τις κλίνες ΜΕΘ που είναι πολύ περισσότερες», σημείωσε ο κ. Δημόπουλος. “Συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Ο καθημερινός αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός” κατέληξε.

Τόσες κλίνες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες:

Στο ζήτημα των ΜΕΘ αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στη χθεσινή ενημέρωση. Όπως είπε: “Δεν υπάρχει ραγδαία αύξηση στις κλίνες εντατικής θεραπείας. Υπάρχει μία αύξηση και το έχουμε πει, το σύστημα δέχεται μία πίεση, κυρίως στην Αθήνα. Οι δυνάμεις μας αναδιατάσσονται ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου. Σήμερα έχουμε 122 διαθέσιμες κλίνες εντατικής θεραπείας στην Αττική, εκ των οποίων οι 84 είναι καλυμμένες. Άρα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 38 κλινών.

Πριν 10 ημέρες ήταν 107 αυτές οι κλίνες και ανάλογα με την εξέλιξη, θα το επαναλάβω, θα αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να έχουμε στη διάθεσή μας κλίνες εντατικής θεραπείας. Να θυμίσω επίσης, ότι βάσει του σχεδίου που έχουμε για τη λειτουργία και τη δημιουργία νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει το πρώτο μεγάλο έργο που ολοκληρώνεται, οι κλίνες εντατικής θεραπείας από τη δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Επομένως, σε κάθε περίπτωση έχουμε προετοιμαστεί και από την αρχή προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο σενάριο. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό σε κλίνες απλής νοσηλείας κορωνοϊού και έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανταποκριθούμε με επάρκεια και πληρότητα στις ανάγκες κάθε συμπολίτη μας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments