Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα αύξηση σε κρούσματα και δισωληνωμένους – Τι αναφέρει ο Μαγιορκίνης

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα αύξηση σε κρούσματα και δισωληνωμένους – Τι αναφέρει ο Μαγιορκίνης
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σαρώνει ο Sars-Cov-2 στη χώρα μα, με τις μολύνσεις και τους νοσούντες που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ να χτυπούν «καμπανάκι» στους ειδικούς.

Δυσάρεστα είναι τα νέα από την πορεία της εξέλιξης της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι νοσούντες έφτασαν χθες, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μια «ανάσα» από τους 400. Προβληματισμός επικρατεί και για το αριθμό των δισωληνωμένων που άγγιξαν τους 100.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνουμε 391 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.772, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

  • 3.213 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 8.892 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 98 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 27 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 237 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 431 θανάτους συνολικά στη χώρα. 161 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Τι λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την αύξηση στους διασωληνωμένους:

Το ανησυχητικό νούμερο είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που φτάνει τους 98 και πιέζει το ΕΣΥ, παρατήρησε ο καθηγητής στην τακτική ενημέρωση του υπουργείο Υγείας. Πρόσθεσε ότι έχουμε ήπιες αυξητικές τάσεις των διαγνώσεων στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στην Αττική έκανε λόγο για μερίδιο σε υψηλά επίπεδα με κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης. Επανέλαβε την ανάγκη για αποστάσεις και μάσκες, καθώς και για την υγιεινή των χεριών. Ωστόσο, είπε είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και θα περιμένουμε μια ακόμα βδομάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για την κατάσταση που υπάρχει σε μια σειρά χώρες όπου το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού ήδη έχει «χτυπήσει». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι διαγνώσεις ξεπερνούν τα 37 εκ. παγκοσμίως και ότι 70.000 άτομα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Κρούσμα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων:

Ένα 11χρονο παιδί βρέθηκε θετικό σε τεστ κορωνοϊού στο κέντρο προσφύγων και  του Κατσικά . Είχε μεταφερθεί εκεί από τη Λέσβο.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται σε απομόνωση στον χώρο της δομής και παρακολουθείται από ιατρικό προσωπικό του . Σημειώνεται, πως η δομή βρίσκονταν ήδη σε προληπτική καραντίνα από μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για το Δήμο Ιωαννιτών.

Αυτό σημαίνει πως οι διαμένοντες επιτρέπεται να κυκλοφορούν αυστηρά μέχρι τότε στην περίμετρο που ορίζεται από την , σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της. Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος στη δομή φιλοξενίας τρίτων προσώπων με εξαίρεση τον διοικητή της, των φορέων υποστήριξης διοικητικής διαχείρισης, των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, των εργαζομένων στην Πολιτική Προστασία και στον ΕΟΔΥ. Στην περίμετρο εγκαθίστανται υγειονομικές μονάδες που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων βρίσκεται, από το βράδυ της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου, όλη η Περιφεριακή Ενότητα Ιωαννίνων λόγω αυξημένων αριθμών κρουσμάτων. Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments