Διεθνή

Debate Τραμπ – Μπάιντεν: Οριστική ακύρωση της δεύτερης τηλεμαχίας

Debate Τραμπ – Μπάιντεν: Οριστική ακύρωση της δεύτερης τηλεμαχίας
Debate Τραμπ - Μπάιντεν: Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αρνήθηκε να γίνει εικονικό debate.

Οριστική είναι η ακύρωση του δεύτερου debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Η ανακοίνωση έγινε χτες, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, από την ανεξάρτητη επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διοργάνωση των προεδρικών τηλεμαχιών. Όπως αναφέρθηκε, “οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο υποψηφίων ανακοίνωσαν άλλα σχέδια για αυτή την ημερομηνία”.

“Είναι πλέον προφανές ότι δεν θα διεξαχθεί μια τηλεμαχία στις 15 Οκτωβρίου και η επιτροπή θα στρέψει την προσοχή της στις προετοιμασίες για το τελικό προεδρικό debate που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου”, υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση. Σημειώνεται, πως μετά την είδηση ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος νοσεί με κορωνοϊό, η επιτροπή μετέτρεψε την δεύτερη προεδρική τηλεμαχία, σε ένα εικονικό debate. Ωστόσο, ο Τραμπ αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Παράλληλα, η ομάδα του ένοικου του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ξεκινά και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα την προεκλογική του εκστρατεία.

Έτσι, ο Τραμπ αναμένεται να εκφωνήσει κεντρική ομιλία σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Φλόριντα, στην πρώτη παρουσία του σε εκδήλωση μετά τη διάγνωσή του με Covid-19. Υπενθυμίζεται, πως ο Ρεπουμπλικανός είχε επανειλημμένα εκφράσει την ανυπομονησία του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του να επιστρέψει σε προεκλογικές εκδηλώσεις ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Ο γιατρός του είπε ότι μπορεί να επιστρέψει στις δημόσιες δραστηριότητές του «χωρίς κίνδυνο» από σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Πάνω από 6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει:

Εν τω μεταξύ, λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες πριν την 3η Νοεμβρίου, περισσότεροι από 6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, αριθμός περισσότερες από δέκα φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016, σύμφωνα με το Unites States Elections Project, που καταρτίζει στοιχεία για τις πρώιμες ψήφους. Η αλλαγή οφείλεται εν μέρει στην επέκταση της πρώιμης και της επιστολικής ψήφου σε κάποιες πολιτείες λόγω της πανδημίας του , αλλά και στην επιθυμία των Αμερικανών να έχουν λόγο στο πολιτικό μέλλον του , σχολίασε ο Μάικλ ΜακΝτόναλντ του πανεπιστημίου της Φλόριντα, επικεφαλής του Elections Project.

«Δεν έχουμε δει ποτέ τόσους πολλούς ανθρώπους να ψηφίζουν πριν τις εκλογές», πρόσθεσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Οι άνθρωποι ψηφίζουν όταν έχουν αποφασίσει και γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό και ήδη έχουν μία άποψη για τον Τραμπ», εξήγησε ο ΜακΝτόναλντ. Η εξέλιξη της πρώιμης ψηφοφορίας ωθεί τον ΜακΝτόναλντ στην εκτίμηση ότι περίπου 150 εκατομμύρια ψηφοφόροι, περίπου το 65% του συνόλου, θα ψηφίσουν στις φετινές εκλογές, το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1908.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments