Αθλητισμός

Αυτός ο λόγος οδήγησε στο διαζύγιο ΠΑΟΚ – Βιεϊρίνια

Αυτός ο λόγος οδήγησε στο διαζύγιο ΠΑΟΚ – Βιεϊρίνια
ΠΑΟΚ - Βιεϊρίνια: «Δεν μου δίνεται η δυνατότητα να παίξω στο σπίτι μου» ανέφερε ο πρώην αρχηγός του «δικεφάλου» του Βορρά.

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Αντρέ Βιεϊρίνια, με τον φίλαθλο κόσμο να αναρωτιέται για του λόγους που ο Πορτογάλος άσος δεν παρέμεινε στην Τούμπα. Ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media ανέφερε μόνο ότι δνε του δίνεται η δυνατότητα να παίξει στο σπίτι του χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «LiveSport» αποκαλύπτει τον λόγο που ΠΑΟΚ και Βιεϊρίνια χώρισαν έτσι ξαφνικά αναφέροντας πως η ρήξη ήλθε έπειτα από έναν λάθος χειρισμό του ποδοσφαιριστή στις διαπραγματεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη.  Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές είχαν την πρώτη συζήτηση για την ανανέωση της συνεργασίας τους πριν από το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ προσέφερε στον Πορτογάλο μονοετές συμβόλαιο 900.000 ευρώ και μια θέση στο ποδοσφαιρικό τμήμα μόλις τελειώσει την καριέρα του.

Ο Βιεϊρίνια δεν απάντησε αμέσως στην πρόταση αυτή. Θέλησε να τη συζητήσει με τον Όλαφ Ρέμπε, στον οποίο ανέφερε πως έχει καλύτερη πρόταση ενώ ζήτησε και διετές συμβόλαιο για να μείνει στη Θεσσαλονίκη. Η κίνηση αυτή δεν άρεσε στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έριξε την πρόταση στις 500.000 ευρώ, κάτι που δεν περίμενε ο παίκτης. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ η αναμενόμενη. Ο 34χρονος μέσος επιχείρησε να επικοινωνήσει ξανά τόσο με τον Ιβάν Σαββίδη όσο και τον Γιώργο Σαββίδη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση και αποχαιρέτησε.

Το “αντίο” του στο Instagram:

Ο Πορτογάλος με μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να αποχαιρετήσει τους “ασπρόμαυρους” δηλώνοντας πως “θα είμαι πάντα ευγνώμων απέναντι σε εσάς που παιδί από την Πορτογαλία με πήρατε από το χέρι και μου γνωρίσατε τον κόσμο. Φεύγω άντρας, οικογενειάρχης, πατέρας, Σαλονικιός και πάντα ΠΑΟΚτσής”.

Η ανάρτηση του Βιεϊρίνια:

“Δεν είναι εύκολο. Ποτέ μου δεν το είχα με τα λόγια, δεν μου χρειάστηκαν ποτέ για να εξηγήσω όσα νιώθω. Γνωριζόμαστε καλά πια. Δύο θητείες, μια ζωή. Έχουμε πανηγυρίσει και κλάψει μαζί. Όλα μαζί. Μέχρι χθες… Τώρα ρωτάτε, έχετε ανάγκη να μάθετε και νιώθω και εγώ την ανάγκη να απαντήσω γιατί πάντα σας κοιτάω στα μάτια. Δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Γυρνώντας από την Βόλφσμπουργκ, δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Να φύγω από το σπίτι μου.

Από την πλευρά μου το πάλεψα μέχρι το τέλος. Έκανα υπομονή και δεν μίλησα ποτέ δημόσια για να μην φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση. Κι ας άκουσα πολλά, τα περισσότερα άδικα και ψέματα. Ως εδώ όμως. Με σεβασμό απέναντι σας και την σχέση ειλικρίνειας που από την πρώτη στιγμή είχαμε, οφείλω να πω ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξω τι θα κάνω. Το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι κομμάτι της ζωής μου, όπως και ο ΠΑΟΚ. Αλλά τη ζωή του την ορίζει ο καθένας όπως θέλει. Και εγώ θέλω ακόμη να παίξω ποδόσφαιρο. Νιώθω και έχω την ανάγκη να προσφέρω ακόμη…

Και εφόσον δεν μου δίνεται η δυνατότητα να το κάνω στο σπίτι μου, όσο κι αν το προσπάθησα, πλέον θα πρέπει να κοιτάξω μπροστά. Μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ενδεχομένως ανοίγει. Δεν ξέρω τι ακριβώς με περιμένει αλλά σίγουρα ξέρω πόσο δύσκολα αναγκάζομαι να κλείσω αυτήν του σπιτιού μου. Και το δικαίωμα να λέω τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα σπίτι μου, νομίζω ότι το κέρδισα. Το νιώθω.

Θα είμαι πάντα ευγνώμων απέναντι σε εσάς που παιδί από την Πορτογαλία με πήρατε από το χέρι και μου γνωρίσατε τον κόσμο. Φεύγω άντρας, οικογενειάρχης, πατέρας, Σαλονικιός και πάντα ΠΑΟΚτσής. Δεν μπορώ παρά να ευχηθώ τα καλύτερα για την ομάδα μου. Δεν μπορώ παρά να θέλω τα καλύτερα για το σπίτι μου και φυσικά για την κεφαλή αυτού του σπιτιού, την οικογένεια Σαββίδη, μόνο χαρές και επιτυχίες. Αντίο”.

Υπενθυμίζεται πως ο Βιεϊρίνια πραγματοποίησε δύο θητείες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η πρώτη από το καλοκαίρι του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2012 και η δεύτερη από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Στη δεύτερη θητεία ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην κατάκτηση του νταμπλ της σεζόν 2018-2019. Σε 218 αγώνες με την ασπρόμαυρη φανέλα, πέτυχε 42 γκολ και μοίρασε 39 ασίστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments