Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: «Δεν είναι πια μεταδοτικός» ισχυρίζεται ο γιατρός του

Τραμπ κορωνοϊός: «Δεν είναι πια μεταδοτικός» ισχυρίζεται ο γιατρός του
Τραμπ κορωνοϊός: Καλά στην υγεία του είναι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος αλλά και ο γιατρός του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον μεταδοτικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο γιατρός του, Σον Κόνλεϊ. «Απόψε, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εκτός από το γεγονός ότι ο πρόεδρος πληροί όλα τα κριτήρια των CDC για ένα ασφαλές τέλος της απομόνωσης, με σημερινά αναγνωρισμένα πρότυπα, δεν θεωρείται πλέον επικίνδυνο να μεταδώσει τον ιό σε άλλα άτομα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Κόνλεϊ.

Νωρίτερα ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που επέστρεψε από το νοσοκομείο.

Απευθυνόμενος σε πλήθος οπαδών του διαβεβαίωσε και πάλι ότι ο κορωνοϊός «θα εξαφανιστεί και ότι το εμβόλιο θα έρθει σε χρόνο ρεκόρ». «Είμαι καλά» , δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου απευθυνόμενος στους οπαδούς του. «Τέσσερα χρόνια ακόμα» φώναξε χαρακτηριστικά με φόντο τις προεδρικές εκλογές.

Και συνέχισε: «Θέλω να ξέρετε ότι το έθνος μας θα νικήσει αυτόν το φρικτό κινεζικό ιό. Παράγουμε θεραπείες και ισχυρά φάρμακα, θεραπεύουμε τους ασθενείς, θα το ξεπεράσουμε και το εμβόλιο θα έρθει πολύ, πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ. Η επιστήμη και η ιατρική θα εξαλείψουν τον κινεζικό ιό μια για πάντα. Θα τον ξεφορτωθούμε από όλο τον κόσμο. Βλέπετε τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, στον Καναδά, όμως αυτό θα εξαφανιστεί, αρχίζει να εξαφανίζεται και τα εμβόλια θα βοηθήσουν».

Οριστική ακύρωση της δεύτερης τηλεμαχίας Τραμπ – Μπάιντεν:

Εν τω μεταξύ, οριστική είναι η ακύρωση του δεύτερου debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, από την ανεξάρτητη επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διοργάνωση των προεδρικών τηλεμαχιών. Όπως αναφέρθηκε, «οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο υποψηφίων ανακοίνωσαν άλλα σχέδια για αυτή την ημερομηνία».

«Είναι πλέον προφανές ότι δεν θα διεξαχθεί μια τηλεμαχία στις 15 Οκτωβρίου και η επιτροπή θα στρέψει την προσοχή της στις προετοιμασίες για το τελικό προεδρικό debate που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. Σημειώνεται, πως μετά την είδηση ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος νοσεί με κορωνοϊό, η επιτροπή μετέτρεψε την δεύτερη προεδρική τηλεμαχία, σε ένα εικονικό debate. Ωστόσο, ο Τραμπ αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Παράλληλα, η ομάδα του ένοικου του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ξεκινά και πάλι από αύριο, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, την προεκλογική του εκστρατεία. Έτσι, ο Τραμπ αναμένεται να εκφωνήσει κεντρική ομιλία σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Φλόριντα, στην πρώτη παρουσία του σε εκδήλωση μετά τη διάγνωσή του με Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments