Καιρός

Αρναούτογλου κακοκαιρία: Στην Κέρκυρα σε 12 ώρες έβρεξε, όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο

Αρναούτογλου κακοκαιρία: Στην Κέρκυρα σε 12 ώρες έβρεξε, όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο
Αρναούτογλου κακοκαιρία: Η Κέρκυρα είδε τους ουρανούς να... ανοίγουν αφού έπεσε απίστευτη ποσότητα βροχής. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ έχει τα στοιχεία.

Η κακοκαιρία που έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι ήδη χτυπά το νησί της Κέρκυρας με τους ουρανούς να έχουν… ανοίξει. Την κατάσταση σχολίασε ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου που έδωσε τα στοιχεία για την ποσότητα νερού που έχει πέσει στο νησί του Ιονίου Πελάγους. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, στην Κέρκυρα έβρεξε μέσα σε 12 ώρες, όσο βρέχει στην Αττική μέσα σε ένα τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αρναούτογλου έγραψε: «Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ’ αυτό έβρεξε όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο! Ευτυχώς τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά!

  • ΚΕΡΚΥΡΑ 103.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
  • ΛΕΥΚΑΔΑ 62.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
  • ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 43.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
  • ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 42.6 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
  • ΔΩΔΩΝΗ 40.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο

πηγή ΕΑΑ».

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ' αυτό έβρεξε όσο…

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Montag, 12. Oktober 2020

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, η κατάσταση στην Σπηλιά είναι πολύ δύσκολη. Το βίντεο, άλλωστε, που ακολουθεί το αποδεικνύει, καθώς το νερό έχει φτάσει να ξεπηδάει ως πίδακας αφού δεν μπορεί να απορροφηθεί από το έδαφος. Τόση ήταν η βροχόπτωση, όπως αναφέρουν και τα παραπάνω στοιχεία από την ΕΑΑ που μεταφέρει ο κ. Αρναούτογλου.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα

Ο Σάκης Αρναούτογλου είχε προειδοποιήσει και μέσα από το δελτίο καιρού για την επερχόμενη κακοκαιρία. Οι νυχτερινές ώρες θα είναι οι πιο δύσκολες της κακοκαιρίας, σημείωσε ο μετεωρολόγος. Μέσα στη νύχτα, προς το πρωί της Τρίτης, η δυτική και κεντρική Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού. Δυνατές μπόρες και καταιγίδες σε συνδυασμό με θυελλώδεις νοτιάδες που δεν αποκλείεται τοπικά να πιάσουν και ταχύτητα 100 χλμ την ώρα, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού

Τι λέει το Meteo

Ισχυρές καταιγίδες επηρεάζουν τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα κατά τις βραδινές της Δευτέρας 12/10. Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων είναι το γεγονός πως οι κορυφές των καταιγιδοφόρων νεφών ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα, όπως διακρίνεται με κόκκινες αποχρώσεις στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments