Καιρός

Κακοκαιρία: Δυνατή καταιγίδα στην Κέρκυρα – Που αλλού θα «χτυπήσει»

Κακοκαιρία: Δυνατή καταιγίδα στην Κέρκυρα – Που αλλού θα «χτυπήσει»
Κακοκαιρία: Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Κέρκυρα, τόσο στην πόλη όσο και σε πολλά τμήματα του νησιού.

Δυνατή βροχή έπεσε απόψε στην Κέρκυρα, επιβεβαιώνοντας τους μετεωρολόγους που μιλούν για κακοκαιρία τις επόμενες ώρες. Ήδη αρκετές περιοχές κυρίως στο κέντρο αλλά και δρόμοι της Κέρκυρας, έχουν πλημμυρίσει. Στη Σπηλιά για ακόμα μια φορά η κατάσταση είναι δύσκολη σύμφωνα με το corfutvnews.

Ποτέ η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Αττική

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης η κακοκαιρία θα επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, καθώς επίσης οι πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες, οι εντάσεις των οποίων στα πελάγη θα φτάσουν πρόσκαιρα τα εννέα μποφόρ.

Σήμερα, βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο, από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστεί από κατά τόπους πολύ έντονα φαινόμενα, τα οποία θα έχουν τη μορφή μετώπου. Πολύ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Την Τρίτη τα φαινόμενα και στην Αττική

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του μετώπου των καταιγίδων από το Ιόνιο, οι νότιοι άνεμοι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση στα 8-9 μποφόρ. Τη νύχτα προς Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.  Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν. Τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα γενικά χαρακτηριστικά και οι προειδοποιήσεις σχετικά με την πρόγνωση για τον καιρό για σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου αναφέρουν πως κακοκαιρία προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλαζοπτώσεις. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ αρχικά στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη. Οι πρώτες ενδείξεις της κακοκαιρίας θα φανούν όπως έγινε γνωστό και από το έκτακτο δελτίο καιρού από σήμερα, αλλά την Τρίτη αναμένεται «σοβαρή επιδείνωση αστραπή του καιρού». Όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου ο καιρός γρήγορα θα χαλάσει και γρήγορα θα βελτιωθεί. Μάλιστα τονίζει ότι στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε συνδυασμό με θυελλώδεις νοτιάδες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυτά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments