Οικονομία

Μικρές επιχειρήσεις: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Αττικής

Μικρές επιχειρήσεις: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Αττικής
Μικρές επιχειρήσεις: Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης σε όσους είδαν τις δραστηριότητες να πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, το ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης σε όσους είδαν τις δραστηριότητες να επηρεάζονται από την πανδημία, μέσω ειδικού προγράμματος 200 εκατομμυρίων ευρώ του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Το ύψος της ενίσχυσης θα είναι από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis, είναι από σήμερα 12 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13:00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 15:00.

Τη σχετική πρόσκληση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του υφυπουργoύ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις, Γιάννη Τσακίρη. Με αφορμή την ενεργοποίηση του προγράμματος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρει τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής, στην παρούσα χρονική συγκυρία, όπου γενικά οι επιχειρήσεις και ειδικότερα οι μικρομεσαίες δοκιμάζονται σκληρά από το οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ελέω της πανδημίας, παρέχει ρευστότητα μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες των εισοδημάτων. Η συγκεκριμένη δράση, όπως και το πρόγραμμα 9,2 εκ. ευρώ ενίσχυσης των επιχειρήσεων με έδρα τον Δήμο Πειραιά για όλες τις δαπάνες αντιμετώπισης της πανδημίας, που εκπονείται μέσω της ΟΧΕ, δίνουν μια σημαντική ελπίδα στήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση».

Υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ ότι οι πόροι του προγράμματος θα απευθύνονται στοχευμένα, στις πληττόμενες, από τη ραγδαία μείωση του τζίρου, επιχειρήσεις της Αττικής και το σύνολο των δράσεων, όπως αυτό της «μη επιστρεπτέας επιχορήγησης» που υλοποιείται από την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνει μια σημαντική ελπίδα και ώθηση για την επόμενη μέρα της επιχειρηματικότητας.

Άδωνις Γεωργιάδης: “Για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις σχεδιάζουμε άμεσα καινούρια προγράμματα ΕΣΠΑ”

Στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Σε ερώτηση σχετικά με τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είπε: «Για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις σχεδιάζουμε άμεσα καινούρια προγράμματα ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης – ας το πούμε έτσι -, επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα. Θα το ανακοινώσουμε μόλις είμαστε έτοιμοι στις λεπτομέρειές του και πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments