Αθλητισμός

Ελλάδα – Κόσοβο: 0-0

Ελλάδα – Κόσοβο: 0-0
Ελλάδα - Κόσοβο: «Λευκή» ισοπαλία για την Εθνική. Έχασε πέναλτι με τον Τάσο Μπακασέτα.

Στο 0-0 κόλλησε η Εθνική Ελλάδας με το Κόσοβο για την 4η αγωνιστική του Nations League. Η Εθνική έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο με τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ θα μπορούσε να είχε δεχθεί και γκολ αλλά έσωσε πάνω στη γραμμή ο Παντελής Χατζηδιάκος. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Σλοβενία πέρασε με 4-0 από τη Μολδαβία με αποτέλεσμα να είναι αυτή στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η Ελλάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι και έχασε ευκαιρίες με τις οποίες θα άνοιγε το σκορ, αλλά και θα «ξεκλείδωνε» την άμυνα του Κοσόβου. Στο 16′ ο Δημήτρης Λημνιός «έφτιαξε» από τα αριστερά τη φάση για τον Πέτρο Μάνταλο, αλλά η κεφαλιά του από θέση φορ πέρασε άουτ. Στο 18′ ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι για την Εθνική. Ο Λημνιός πάτησε στην περιοχή, ο Ερολίντ Σάλα τον τράβηξε με το χέρι και έπεσε στην περιοχή με αποτέλεσμα ο ρέφερι να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών και να του δείξει και κίτρινη κάρτα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακασέτας στο 19′, όπως και στη νίκη επί της Μολδαβίας, όμως ο αρχηγός της Εθνικής νικήθηκε από τον Αριγιανέτ Μούριτς που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Στο 21′ είχαμε νέα τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα, ξανά ο Λημνιός μπήκε στην περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Κοσόβου είχε πάλι απάντηση και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 34′ η Εθνική έχασε την ευκαιρία με τον Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος από κοντά δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το Κόσοβο μπήκε καλύτερα από την Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Στο 46′  ο Λιρίμ Καστράτι μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έκοψε με το πόδι. Στο 52′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για το Κόσοβο. Ο Λεάρτ Πατσαράντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Χατζηδιάκος έκοψε πάνω στη γραμμή με την μπάλα να έχει περάσει και τον Βλαχοδήμο.

Στη συνέχεια η Εθνική ανέβασε ξανά στροφές, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ. Στο 58′ ο Πέτρος Μάνταλος από τα αριστερά γύρισε στον Λημνιό, ο οποίος σούταρε πάνω σε σώματα. Στη συνέχεια ο Ζέκα σούταρε ψηλά άουτ. Στο 92′ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης βρήκε τον Παυλίδη στην περιοχή, αλλά εκείνος σούταρε ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85’ Λαμπρόπουλος), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης, Ζέκα (62’ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73΄Πέλκας), Μάνταλος (62’ Φούντας), Μπακασέτας (73’ Φορτούνης) Παυλίδης

Κόσοβο: Μούριτς, Ντρέσεβιτς, Αλίτι, Βοϊβόντα, Πατσαράντα, Σάλα, Λοσάι (34’ λ.τρ Ρασκάι), Καστράτι, Τσελίνα (63’ Χασάνι), Χαντεργκιονάι, Κολόλι (80’ Ρασάνι)

Δείτε highlights από το παιχνίδι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments