Αθλητισμός

Μάριο Μπράνκο ΠΑΟΚ: Τι ρόλο έπαιξε στις αποχωρήσεις παικτών στον «Δικέφαλο»

Μάριο Μπράνκο ΠΑΟΚ: Τι ρόλο έπαιξε στις αποχωρήσεις παικτών στον «Δικέφαλο»
Μάριο Μπράνκο ΠΑΟΚ: Ο Πορτογάλος φαίνεται να διαδραμάτισε ιδιαίτερο ρόλο στις αποχωρήσεις των παλιών παικτών της ομάδας.

Ο Μάριο Μπράνκο αποχώρησε στις αρχές του καλοκαιριού από τον ΠΑΟΚ, όμως, οι κινήσεις του επέφεραν αποτελέσματα και μετά τη φυγή του. Για το θέμα ένα σχόλιο της «Εφημερίδας των Συντακτών», μπορεί να προκαλέσει συζήτηση στις τάξεις του «Δικέφαλου του Βορρά».

«Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι στην αποχώρηση των παικτών της παλιάς φρουράς του ΠΑΟΚ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο ένας πρώην: ο Μάριο Μπράνκο. Με βάση αυτές τις γνώμες, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας επέτρεψε να δημιουργηθεί απόσταση στη σχέση των έμπειρων παικτών με τον Αμπέλ Φερέιρα και ενδεχομένως έπαιξε ρόλο και στη στάση του Ιβάν Σαββίδη. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτές οι απόψεις εκφραστούν δημόσια», γράφει η εφημερίδα.

Ο νυν τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Όλαφ Ρέμπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μίλησε και για τις αποχωρήσεις παικτών. Τι ανέφερε;

Για την πώληση του Άκπομ:

«Για τον Άκπομ. Εξαιρετικό παιδί. Ήρθε το καλοκαίρι και είπε ο ίδιος σε εμένα και τον προπονητή ότι θέλει να φύγει. Προσπαθήσαμε, κάναμε ότι ήταν δυνατόν, άλλα έπρεπε να το σεβαστούμε. Δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να εξηγήσω όλες τις λεπτομέρειες. Ήμασταν χαρούμενοι που έμεινε για την Μπενφίκα, μετά προσπαθήσαμε να του αλλάξουμε γνώμη αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρώτα ήταν οικονομικοί λόγοι. Για το τι έγινε και έφυγε πριν από την Κράσνονταρ, είναι εύκολο να μπούμε στη θεωρία, από τη δική μου πλευρά θέλω να κριθώ για τις αποφάσεις που πήρα. Το τι θα γινόταν αν είχε μείνει, είναι ένα όνειρο δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Σεβόμενοι τα θέλω του παίκτη και το τι είναι καλύτερο για το σύλλογο προσπαθούμε να πάρουμε αποφάσεις. Είμαι άνετος όσον αφορά αυτό το θέμα και θεωρώ ότι πάρθηκε η καλύτερη απόφαση».

Για τον Μαουρίσιο:

«Ο Μαουρίσιο είναι επίσης καταπληκτικό παιδί και πολύ καλός αθλητής. Χάρηκα που συνεργαστήκαμε έστω για μικρό διάστημα. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν στα πλάνα μας για φέτος. Οπότε έμεινε ελεύθερος. Όταν έκλεισε η μεταγραφική περίοδος, είχαμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο που είπε πως η πόρτα είναι ανοιχτή για τον παίκτη. Από την πλευρά του προέδρου ήταν ένα γενναιόδωρο σημάδι. Τον ρωτήσαμε και του είπαμε ότι είναι ευπρόσδεκτος να γυρίσει σε εμάς αν δεν έβρισκε άλλη ομάδα. Άλλες συμφωνίες γίνονται άλλες όχι. Ο παίκτης έκλεισε στον Παναθηναϊκό και το θέμα θεωρείται λήξαν. Μίλησα μαζί του και είναι χαρούμενος στη νέα του ομάδα. Δεν έχω κάτι αρνητικό να προσάψω, ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλο σεβασμό. Το σημαντικό είναι και οι δύο πλευρές χαρούμενες, εμείς είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ μας».

Για τον Βιεϊρίνια:

«Είναι δύο κεφάλαια, το ένα είναι φιλία, το άλλο είναι το επαγγελματικό για το οποίο μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει οικονομική συμφωνία. Αυτή τη στιγμή υπηρετώ το ρόλο του οικονομικού διευθυντή. Ο Βιεϊρίνια είναι ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαία πορεία στην ομάδα. Όσον αφορά το μέλλον δεν μπορώ να το ξέρω, μπορεί να υπάρξει. Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι αυτά».

Για το ποιες ενέργειες έγιναν για να αποκτηθεί εγκαίρως επιθετικός: «Είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Δύσκολο να απαντηθεί γιατί υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Εμείς στον αρχικό σχεδιασμό είχαμε την πιθανότητα απόκτησης του Τσόλακ. Όμως το μεταγραφικό παζάρι περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες Υπάρχουν διάφορεε ενεέργειες που πρέπει να γίνουν. Όταν έρχεται ένας νέος ποδοσφαιριστής δύσκολα μπορεί να είναι άμεσα ετοιμοπόλεμος,. Ο Τσόλακ είναι μια επιλογή που έγινε πολύ προσεκτικά».

Για τον σχεδιασμό και τα θέλω του Φερέιρα:

«Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε τον προπονητή, πιστεύουμε ότι έχει ένα ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί στις διοργανώσεις. Όπως εγώ σέβομαι τα θέλω του σέβεται την επιθυμία μου να μην φέρουμε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή και αυτό είναι το σημαντικός».

Για τα χρήματα που έφεραν οι πωλήσεις: «Όσοι έφυγαν θα μπορούσαν να φύγουν χωρίς χρήματα τον Ιανουάριο… Είναι καλά τα λεφτά που πήραμε σε σχέση με την κατάσταση του συμβολαίου τους. Οι πιθανότητες να ανανεώσουμε τα συμβόλαιά τους ήταν μικρές. Για να πάρεις μια απόφαση πρέπει να ζυγίσεις όλα τα δεδομένα. Υπάρχει η κρίση του κορωνοϊού και υπάρχει και η κρίση του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Κλήθηκα να φέρω χρήματα στην ομάδα, να βρω παίκτες που θα φέρουν χρήματα. Ψάξαμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments