Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Ο εφιάλτης συνεχίζεται – Αύξηση κρουσμάτων και διπλασιασμός των θανάτων

Κορωνοϊός Ιταλία: Ο εφιάλτης συνεχίζεται – Αύξηση κρουσμάτων και διπλασιασμός των θανάτων
Κορωνοϊός Ιταλία: Μία μία οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν νούμερα που δείχνουν ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η Ιταλία ήταν το επίκεντρο του κορωνοϊού στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Τώρα παρατηρείται νέα αύξηση των κρουσμάτων του ιού, ενώ υπάρχει διπλασιασμός των θανάτων το τελευταίο 24ωρο. Θυμίζουμε ότι η χώρα είχε θρηνήσει δεκάδες χιλιάδες θύματα από την πανδημία, ενώ οι υγειονομικές Αρχές δηλώνουν έτοιμες να φέρουν νέα μέτρα με στόχο να μην ξαναζήσουν ό, τι συνέβη την άνοιξη.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 83 άνθρωποι και διαγνώσθηκαν 8.804 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Χθες, τα κρούσματα ανέρχονταν σε 7.332 και οι νεκροί σε 43. Συνεχίζεται, δηλαδή, η επιδείνωση των τελευταίων ημερών, με μεγάλη αύξηση των νεκρών. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εισαχθεί 586 ασθενείς, 47 περισσότεροι από χθες.

Έρχονται νέα μέτρα

Με αυτά τα δεδομένα, η Ιταλία ενδέχεται να αναγκαστεί σχετικά σύντομα να υιοθετήσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κοροναϊού. O καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τομέα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου Γκάλι του Μιλάνου, σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «La 7», τόνισε ότι πιθανόν να πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των επιβαινόντων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να καλύπτει μέχρι ενός ορίου τη χωρητικότητά τους (η οποία σήμερα συχνά ξεπερνά το 80%) ή και να εγκριθούν «κυλιόμενα ωράρια» για τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 50% των μαθητών λυκείου θα μπορούσε να παρακολουθεί, εναλλάξ, τα μαθήματα από το σπίτι, μέσω τηλεκπαίδευσης, με ενίσχυση και της τηλεργασίας των ενηλίκων. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκάλι, επίσης, «καλό θα είναι να εξετασθεί σχετικά σύντομα και το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην περιοχή του Μιλάνου».

Ανησυχεί ο ΠΟΥ

«Πολύ ανησυχητική» είναι η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν που επικρατούσε την άνοιξη, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά τη διάρκεια online ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης. Η νόσος Covid-19 είναι πλέον η πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φθάσει το όριο των 1.000 θανάτων ημερησίως», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Παρά το γεγονός ότι καταγράφουμε δύο ή τρεις φορές περισσότερα νέα κρούσματα ανά ημέρα σε σχέση με την κορύφωση του Απριλίου, εξακολουθούμε να έχουμε πέντε φορές λιγότερους θανάτους», τόνισε επιμένοντας στη σημασία των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ανάσχεση της επιδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments