Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Στις 19,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Στις 19,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Marc: Άλλη μια έρευνα που έγινε τις προηγούμενες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες, δείχνει μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές αύριο» η ΝΔ συγκέντρωσε το 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση το 3,3% και 2,5% το ΜέΡΑ 25.

Δείτε την πρόθεση ψήφου

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 31,8% την κρίνει θετικά και το 29,9% μάλλον θετικά, ενώ το 23,1% θετικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θετικά αξιλολογεί την κυβέρνηση και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (35,3%). Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προκρίνει την επιμονή στο διάλογο (54,2%) έναντι 39,7% που θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση έναντι της γείτονος. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το διάλογο προκρίνει η πλειοψηφία ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, τουλάχιστον μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (55,9%) και του ΣΥΡΙΖΑ (58,2%).

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Αξιολογώντας τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, το 39,2% πιστεύει ότι είναι «αυτά που πρέπει» αλλά το 35,6% θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρότερα». Μόνο το 19% τα θεωρεί υπερβολικά αυστηρά. Το μήνυμα για τη χρήση της μάσκας έχει όπως φαίνεται περάσει στην πλειοψηφία, καθώς το 67,2% συμφωνεί με τη χρήση της παντού και το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Αντιθέτως, διαφωνεί το 19,8% και μάλλον διαφωνεί το 3,8%.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες έναντι του εμβολίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, υπάρχει διχογνωμία για τη χρήση του, καθώς το 32% δηλώνει κατηγορηματικά «ναι» θα το κάνει και το 17% «μάλλον ναι». Αντιστοίχως, «όχι» απαντά το 30,2% και «μάλλον όχι» το 10,8%.

Σήμερα έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Alco που όσον αφορά την πρόθεση ψήφου δίνει τα εξής αποτελέσματα: ΝΔ 33,9%, ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, ΚΙΝΑΛ 5,9%, ΚΚΕ 4,7%, Ελληνική Λύση 3,8%, ΜέΡΑ25 3,3%, Χρυσή Αυγή 1,7%, Πλεύση Ελευθερίας 1,1%.

Δείτε την πρόθεση ψήφου με βάση τα ευρήματα της Alco

Να σημειώσουμε ότι στην ίδια δημοσκόπηση, οι πολίτες που απάντησαν κατά 86% θεωρούν ότι η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σωστή. Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments