Διεθνή

Επίθεση στη Γαλλία: Δράστης με μαχαίρι αποκεφάλισε άνδρα κοντά στο Παρίσι

Επίθεση στη Γαλλία: Δράστης με μαχαίρι αποκεφάλισε άνδρα κοντά στο Παρίσι
Επίθεση στη Γαλλία: Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ».

Συναγερμός σήμανε σήμερα Παρασκευή (16 Οκτωβρίου) καθώς ο φερόμενος ως δράστης αποκεφάλισε άνδρα κοντά στο Παρίσι φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ».

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες από το τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle, η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε έναν ύποπτο μετά από την επίθεση με μαχαίρι κοντά στην πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής χώρας, όπως ανέφεραν και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο ύποπτος φέρεται να αποκεφάλισε κάποιον στη βορειοδυτική κοινότητα Conflans-Sainte-Honorine.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» ενώ απείλησε και την αστυνομία. Οι νεότερες πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως οι αρμόδιες Αρχές αποκάλυψαν στο Reuters πως το άτομο που πέθανε, έχασε τη ζωή του από μαχαιριά στον λαιμό. Προς το παρόν η αστυνομία έχει ζητήσει από το κοινό να μην πλησιάζει την περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας, το θύμα του δράστη, βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην περιοχή Κονφλάνς Σαντ – Ονορίν. Από την άλλη, ο ύποπτος για το έγκλημα φαίνεται πως έχει εξουδετερωθεί σε γειτονική περιοχή από τις αστυνομικές αρχές ενώ η δολοφονία έλαβε χώρα κοντά σε σχολικό κτίριο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συμβάν έχει αναλάβει να διαλευκάνει η Αντιτρομοκρατική της Γαλλίας. Σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Να αναφέρουμε πως οι αστυνομικοί δεν πλησίασαν αμέσως τον δράστη, καθώς φαινόταν πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Αρχικά, μια ομάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε τα εκρηκτικά, πριν οι Αρχές μπορέσουν να πλησιάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments