Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία: Διαγνώστηκαν 30621 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός Γαλλία: Διαγνώστηκαν 30621 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Κορωνοϊός Γαλλία: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντός 24 ωρών ανήλθε σε 30.621, με τις μολύνσεις αθροιστικά να ανέρχονται σε 809.684 από την αρχή της πανδημίας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης Covid-19 σε 24 ώρες ξεπέρασε τις 30.000 στη Γαλλία, για πρώτη φορά μετά την έναρξη διεξαγωγής τεστ σε μεγάλη κλίμακα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντός 24 ωρών ανήλθε σε 30.621, με τις μολύνσεις αθροιστικά να ανέρχονται σε 809.684 από την αρχή της πανδημίας. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 88 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, με τους θανάτους να ανέρχονται συνολικά σε 33.125. Το ποσοστό των θετικών τεστ (το ποσοστό των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικοί στην νόσο σε σχέση με όλα τα άτομα που εξετάστηκαν) συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας στο 12,6% (12,2% χθες Τετάρτη).

Για αρκετές ημέρες, οι νέες εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων καταγράφουν σαφή ανοδική τάση: 171 ασθενείς τη Δευτέρα, 226 την Τρίτη, 193 την Τετάρτη και 219 σήμερα Πέμπτη. Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σήμερα σε ΜΕΘ ανέρχεται σε 1.741 ή 77 περισσότερους από την προηγούμενη ημέρα. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε σήμερα ότι η Γαλλία διαθέτει 5.800 κρεβάτια σε ΜΕΘ. Στο αποκορύφωμα της επιδημίας, στις αρχές Απριλίου, περισσότεροι από 7.000 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, και στη συνέχεια ο αριθμός αυτός μειώθηκε αισθητά μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Έκτοτε, αυξάνεται σταθερά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέταξε χθες απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανακοίνωση Μακρόν

Ο ίδιος ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε στη συνέχεια τις λεπτομέρειες σε τηλεοπτική συνέντευξη. Συγκεκριμένα επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας τεσσάρων εβδομάδων, από τις 9:00 το βράδυ έως τις 6:00, το πρωί στην περιοχή του Παρισιού (Ile-de-France) και Λιλ, Ρουέν, Σεντ-Ετιέν , Τουλούζη, Λιόν, Γκρενόμπλ, Μοντπελιέ

Η κυβέρνηση επιθυμεί παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι και το Δεκέμβριο, αλλά δεν μπορεί να εφαρμόσει το μέτρο για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Οι ανακοινώσεις του Μακρόν ήταν σε δραματικούς τόνους, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν θα επιτρέπονται ούτε οι επισκέψεις σε φίλους, ούτε σε εστιατόρια. Δεν θα υπάρξουν όμως περιορισμοί στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ούτε απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Γαλλίας. Όσοι βρεθούν να παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα θα πληρώνουν πρόστιμο. Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι διαφορετικό από το πρώτο, επειδή ο ιός έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Χαρακτήρισε την κατάσταση «ανησυχητική», ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε χάσει τον έλεγχο».

Σήμερα, η Γαλλία ανακοίνωσε 22.591 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 20.000 σε 24ωρη βάση. Καταγράφηκαν επίσης 104 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 33.037. Συνολικά, τα κρούσματα φτάνουν τα 779.063 από την αρχή της πανδημίας. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ατόμων σε 1.633 (για τρέχουσα εθνική χωρητικότητα περίπου 5.000 κλινών ΜΕΘ) και 84 θανάτους σε 24 ώρες, με συνολικό αριθμό θανάτων σχεδόν 33.000 σε επτά μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments