Τεχνολογία

Instagram: Γιόρτασε 10 χρόνια και κρύβει ένα μυστικό στην εφαρμογή του

Instagram: Γιόρτασε 10 χρόνια και κρύβει ένα μυστικό στην εφαρμογή του
Instagram: Τα δέκατα γενέθλια του γιόρτασε η γνωστή εφαρμογή και έχει μια έκπληξη για τους χρήστες του.

Το Instagram έκλεισε δέκα χρόνια λειτουργίας και οι αρμόδιοι σκέφτηκαν να εισάγουν μερικά νέα χαρακτηριστικά ενώ έχουν και μια έκπληξη για τους εκατομμύρια χρήστες.

Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το ένα εκατομμύριο! Σήμερα η εφαρμογή μετράει δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο την ώρα που οι ενεργοί χρήστες του έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο.

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει. Το όνομα της πετυχημένης εφαρμογής προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης «Instant» (στιγμιαίο) και «telegram» (τηλεγράφημα).

Και η επιτυχία του Instagram φάνηκε από την αρχή. Για αυτό, το 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Και πλέον έχει φτάσει τα δέκα χρόνια λειτουργίας, «γιορτάζοντάς» το με μερικά νέα χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών, είναι και τα «Stories Map». Πρόκειται για μια νέα έκδοση των χαρτών που είχε αφαιρέσει το 2016. Και τώρα, αντί για έναν δημόσια προσβάσιμο χάρτη με τις φωτογραφίες του χρήστη, ο χάρτης μετακινείται στο Story Archive. Έτσι, αντί να βλέπει κανείς έναν χάρτη με τις τοποθεσίες που καταγράφηκαν τα posts, θα βλέπει τις τοποθεσίες των Stories. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να το μοιραστεί αυτόν τον χάρτη με τους ακολούθους του.

Επιπροσθέτως, το Instagram γίνεται πιο αυστηρό όσο αφορά στο bullying. Η νέα προειδοποίηση σημειώνει πως αν οι χρήστες συνεχίσουν να παραβιάζουν τους κανόνες του κάνοντας κακά σχόλια, θα απενεργοποιηθούν οι λογαριασμοί τους. Όσο για αυτούς που δέχονται το bullying, το Instagram δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο θα κρύβει αυτόματα σχόλια παρόμοια με αυτά που έχουν γίνει αναφορά από άλλους.

Το χαρακτηριστικό – έκπληξη για τους χρήστες του Instagram

Στο πλαίσιο των εορτασμών των δέκα χρόνων, το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης εισήγαγε ένα easter egg που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν τα παλιά εικονίδια της εφαρμογής σε iOS και Android. Για να το εντοπίσει κάποιος, το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι ένα παρατεταμένο swipe down στο μενού των Ρυθμίσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments