Διεθνή

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν σε εκεχειρία

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν σε εκεχειρία
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Σε εκεχειρία για ανθρωπιστική βοήθεια συμφώνησαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν.

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ήρθαν σε συμφωνία προκειμένου να κάνουν εκεχειρία και να σταματήσουν τις πολεμικές συγκρούσεις από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, εκεχειρία για ανθρωπιστική βοήθεια συμφώνησαν από τα μεσάνυχτα οι δύο χώρες, όπως ανακοίνωσαν και σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε το Reuters. «Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δήλωση των προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που εκπροσωπούν τις χώρες της Ομάδας του Μινσκ, την 1η Οκτωβρίου 2020», αναφέρεται σε δήλωσή του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας.

Τραγικός ο απολογισμός μετά τις εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Να θυμίσουμε πως τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 40 άλλοι τραυματίστηκαν σε πυραυλική επίθεση στην Γκαντσά, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου λάμβαναν χώρα οι εχθροπραξίες ανάμεσα στους Αρμένιους αυτονομιστές και τις αζερικές δυνάμεις, που αναζωπυρώθηκαν την 27η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις αρχές στο Μπακού.

Βομβαρδισμοί έπληξαν επίσης, τη Στεπανακέρτ, πρωτεύουσα του θύλακα που ελέγχουν οι αυτονομιστές, με τις αρχές εκεί να κάνουν λόγο για δύο άμαχους τραυματίες μέχρι στιγμής. Ο Χικμάτ Χατζίεφ, σύμβουλος του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, ανέφερε μέσω Twitter ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 20 σπίτια έχουν καταστραφεί», την ώρα που πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στην Γκαντσά, όπου κάτοικος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τουλάχιστον επτά θύματα να ανασύρονται από τα συντρίμμια.

Άνδρες, γυναίκες κα παιδιά ακρωτηριάστηκαν

Αργότερα, η εισαγγελία του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, σκοτώθηκαν δώδεκα άμαχοι και άλλοι 40 τραυματίστηκαν. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, πάνω από είκοσι άνθρωποι ζούσαν σε κτίριο που χτυπήθηκε από πύραυλο. Κάτοικος τόνισε πως είδε ένα παιδί, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες να ανασύρονται από τα συντρίμμια, με κάποια από τα θύματα να έχουν ακρωτηριαστεί. Από την άλλη, η Μινγκετσεβίρ προστατευόταν από αντιπυραυλικά συστήματα, διότι σε αυτή βρίσκεται μια υποδομή στρατηγικής σημασίας, ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments