Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Τα “βαρίδια” που άφησε ο Ρόκα

Παναθηναϊκός: Τα “βαρίδια” που άφησε ο Ρόκα
Παναθηναϊκός: Αρκετά προβλήματα αφήνει στην επόμενη μέρα της ομάδας η αποχώρηση του Τσάβι Ρόκα.

Πριν από μερικούς μήνες ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να ενεργοποιηθεί ξανά για τον Παναθηναϊκό. Επειδή ο ίδιος δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο έχρισε σαν εκλεκτό του τον Τσάβι Ρόκα. Ο Ισπανός ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή και σε μεγάλο βαθμό έχει μερίδιο ευθύνης για τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το φετινό καλοκαίρι. Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός κινήθηκε έντονα στο μεταγραφικό παζάρι με αρκετούς ποδοσφαιριστές να έρχονται στην ομάδα.

Τελικά τα αποτελέσματα της ομάδας υπό τις οδηγίες του Ντάνι Πογιάτος ήταν απογοητευτικά με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Αυτό οδήγησε τον Γιάννη Αλαφούζο να απομακρύνει τους δυο Ισπανούς μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Μπορεί ο σύλλογος να απαλλάχθηκε εύκολα από τους δυο τους, αλλά δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και με τις επιλογές τους.

Τα “αγκάθια” που άφησε ο Ρόκα

Όπως είπαμε και νωρίτερα αρκετοί ποδοσφαιριστές έγιναν μέλος του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι. Υπάρχει η αίσθηση ότι αρκετοί από αυτούς που ήρθαν στην ομάδα δεν θα βρίσκονται στα πλάνα του Λάζλο Μπόλονι. Ωστόσο το να τους ξεφορτωθεί ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ειδικότερα από τη στιγμή που τα συμβόλαια υπογράφηκαν πριν από λίγες εβδομάδες.

Οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές έχουν υπογράψει συμβόλαιο δυο ή και τριών ετών. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πληρώσει καλές αποζημιώσεις αν θέλει να απαλλαχθεί από την παρουσία τους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν υπογράψει συμβόλαια με καλές αποδοχές που δύσκολα θα βρουν σε άλλη ομάδα. Όλα αυτά καθώς αποτελούσαν προσωπικές επιλογές του πρώην τεχνικού διευθυντή.

Σύμφωνα με την Sportday οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν την πρόθεση της διοίκησης και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χαρίσουν χρήματα. Αυτό φαίνεται πως το γνωρίζει και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος που είναι προβληματισμένος για αυτή την κατάσταση καθώς φέτος η ομάδα κατάφερε να ρίξει αρκετά τα χρέη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο είχε γίνει στην ΑΕΚ με τον Νταβίντ Σιμάο που δεν υπολογίζεται και έχει “κάτσει” στο συμβόλαιο του χωρίς να παίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments