Ελλάδα

Μητροπολίτης Κοζάνης: Λιγότερα θύματα κορωνοϊού γιατί έχουμε πιο πολλούς πιστούς

Μητροπολίτης Κοζάνης: Λιγότερα θύματα κορωνοϊού γιατί έχουμε πιο πολλούς πιστούς
Μητροπολίτης Κοζάνης: Για άλλη μια φορά ένας άνθρωπος της εκκλησίας προχωράει σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τις Εκκλησίες. Οι πιστοί είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να κλείσουν οι ναοί. Βέβαια οι εικόνες συνωστισμού και το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι βάζουν στο στόμα τους τους ίδιο κουτάλι δεν τους δικαιώνει. Την ίδια στιγμή έχουν εμφανιστεί αρκετοί ιερείς που αρνούνται την ύπαρξη του κορωνοϊού και καλούν τους πιστούς να μη φοράνε μάσκες στους ναούς.

Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται πως είναι και ο Μητροπολίτης Κοζάνης, Παύλος. Στην αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κοζάνης κάλεσε τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα «γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου» και προέτρεψε όσους πιστεύουν ότι δεν είναι σώμα κι αίμα Χριστού να μην πλησιάζουν, να μην έρχονται».

Στο πλευρό της Ελένης Γιαμαρέλλου

Ο Μητροπολίτης σε άλλο σημείο της ομιλίας του στήριξε με τα λεγόμενα του την Ελένη Γιαμαρέλλου. Θυμίζουμε ότι η γιατρός και μέλος της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας είχε καλέσει τους πολίτες να κοινωνήσουν κανονικά καθώς η Θεία Κοινωνία είναι μυστήριο δεν μεταδίδει τον κορωνοϊό. Φυσικά αυτή η δήλωση είχε ξεσηκώσει θύελλά αντιδράσεων.

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης είπε για την Ελένη Γιαμαρέλλου ότι “βγήκε την Εβδομάδα της Διακαινησίμου κι έτρεξαν να την πνίξουν γιατί, γιατί έλεγε την αλήθεια. Η χώρα μας έχει κατακλυστεί από το ψέμα. Κι άλλα ο Θεός θα επιτρέψει δεινά”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του και στη συνέχεια τόνισε ότι η χώρα μας είναι σε καλό επίπεδο σε σχέση με άλλες γιατί έχει περισσότερους…πιστούς.

“Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι πιστοί απ’ ό,τι σε άλλες χώρες, γι αυτό έχουμε λιγότερους θανάτους”, ήταν τα λόγια του. Σίγουρα αυτές οι κουβέντες από έναν άνθρωπο που επηρεάζει την κοινή γνώμη της περιοχής δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Κοζάνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει μπει σε καθεστώς τοπικού lockdown μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τον τελευταίο καιρό.

Το κήρυγμά του ξεκινά στις 2 ώρες και 18 λεπτά του παρακάτω βίντεο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments