Άποψη

Δύο αποκεφαλισμοί, ένα ερευνητικό και ο ισλαμικός Μεσαίωνας στον ευρωπαϊκό ορίζοντα

Δύο αποκεφαλισμοί, ένα ερευνητικό και ο ισλαμικός Μεσαίωνας στον ευρωπαϊκό ορίζοντα
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για τα περιστατικά ισλαμικού φανατισμού που έγιναν γνωστά τις τελευταίες μέρες. Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας.

Καθώς το Oruc Reis επιδίδεται σε παραβίαση διαρκείας της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πολλοί στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και στη Δύση γενικότερα για να συμπεριλάβουμε κα την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τι είναι αυτό που εισβάλλει μαζί με τα τουρκικά πλοία στις ελληνικές θάλασσες και επεκτείνεται ήδη στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Ο Ερντογάν διεξάγει πέντε -έξι πολέμους στον περίγυρό του και σε όλες τις περιπτώσεις υλοποιεί τις επιχειρήσεις κυρίως μέσω αντιπροσώπων ή πληρεξουσίων, (proxies ή surrogates), ήτοι μέσω συμμοριών φανατικών ισλαμιστών, τζιχαντιστών, κατσαπλιάδων, αποκεφαλιστών.

Αυτό λοιπόν που εισβάλλει στη Δύση, με την ευρεία αλλά και την κυριολεκτική έννοια και της «εισβολής» και της «Δύσης», δεν είναι μόνο η Τουρκία και οι φιλοδοξίες της για ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Τουρκία επιχειρεί και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνει να είναι ο προπομπός, η ηγέτιδα, η αιχμή και το όχημα του ισλαμιστικού σκοταδισμού που προσεγγίζει απειλητικά τον «ελεύθερο κόσμο», με ό,τι και αν σημαίνει πλέον «ελεύθερος κόσμος», που όμως με όλες τις εσωτερικές αντιφάσεις, αντίρροπες τάσεις και δυνάμεις παραμένει η καλύτερη και πιο ελεύθερη περιοχή του πλανήτη για να ζει κάποιος.

Προ ημερών σημειώθηκε ακόμα ένα αποκρουστικό περιστατικό ισλαμιστικής επίθεσης, με τον αποκεφαλισμό στο Παρίσι του Γάλλου καθηγητή από νεαρό Τσετσένο. Ο οποίος ήταν στη Γαλλία ως «πρόσφυγας», «μετανάστης», ενδεχομένως ως «ασυνόδευτος ανήλικος».

Τέτοιους εγκληματίες , ακόμα πιο συνειδητούς και συνειδητοποιημένους τρομοκράτες, στέλνει κατά χιλιάδες, επί μισθώ. ο Ερντογάν στα μέτωπα που έχει ανοίξει με πλέον πρόσφατο αυτό του Καυκάσου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μιας επιχείρηση νέας γενοκτονίας των Αρμενίων. Εκεί η Άγκυρα αφενός χρησιμοποιεί ως μπροστινούς τους Αζέρους, αφετέρου έχει ήδη στείλει ορδές τζιχανστιστών από τη Συρία.

Ας δούμε μία είδηση από το «Αρμενικό Ραδιόφωνο»: «Το Γραφείο του Αρμένιου Διαμεσολαβητή έλαβε την Κυριακή ένα μήνυμα ότι πριν από λίγες ημέρες οι Αζέροι στρατιώτες αποκεφάλισαν Αρμένιο στρατιώτη. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Αρμένιο Διαμεσολαβητή Αρμάν Τατογιάν, ο οποίος ξεκίνησε επειγόντως έρευνα (…) Κατά τη διάρκεια της έρευνας, κατέστη σαφές ότι στις 16 Οκτωβρίου, περίπου στις 13:00, ένας στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν κάλεσε τον αδελφό του Αρμένιου στρατιώτη ο οποίος ήταν στη πρώτη γραμμή και είπε ότι πήραν τον αδελφό του και τον αποκεφάλισαν και σκοπεύουν να δημοσιεύσουν τη σχετική φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Αργότερα, λίγες ώρες μετά την κλήση, ο αδελφός του δολοφονημένου Αρμένιου στρατιώτη βρήκε την φωτογραφία του αδελφού του (σ.σ. αποκεφαλισμένο) στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (…) Ο αδελφός τού εκλιπόντος μίλησε δύο φορές στο τηλέφωνο με τον βάρβαρο Αζέρο στρατιώτη, ο οποίος τον χλεύασε, προσπάθησε να τον ταπεινώσει με κάθε δυνατό τρόπο (…) Όπως ενημέρωσε τον Μεσολαβητή ο αδελφός του θύματος ή κλήση πραγματοποιήθηκε από το κινητό του αδελφού του»…

Η προφανής σύνδεση μεταξύ των δυο περιστατικών είναι ότι πρόκειται για πράξεις ισλαμιστικού φανατισμού, παρότι στη μία περίπτωση ο δράστης είναι σουνίτης και αποκεφάλισε το θύμα του στο κέντρο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας και στη δεύτερη είναι σιίτης που αποκεφάλισε τον αιχμάλωτο στο πεδίο της μάχης αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το πρώτο συμβάν στο Παρίσι.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες προέρχονται από χώρους που υποστηρίζει, εκπροσωπεί και φιλοδοξεί να ηγηθεί η Τουρκία. Αυτό είναι που έχει εισβάλει στα ελληνικά νερά, αυτό είναι που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε Ελλάδα και Κύπρο, αυτό είναι που μισο-ανομολόγητα θέλει να εισβάλει σε ολόκληρη την Ευρώπη και το κάνει ήδη μέσω των κατευθυνόμενων μεταναστευτικών ροών και των εργαλοιοποιηένων τουρκικών κοινοτήτων.

Κάθε φορά που θα γίνεται συζήτηση για την πειρατική προσπάθεια της Τουρκίας να ελέγξει την Ανατολική Μεσόγειο, για το πόσο κοντά στο Καστελόριζο βρίσκεται το Oruc Reis και για το αν θα επιβάλλουν κυρώσεις οι Ευρωπαίο και οι Αμερικανοί στην Τουρκία, καλό είναι όλοι, εντός κι εκτός Ελλάδας, να συνειδητοποιούν ότι τα τουρκικά ερευνητικά, γεωτρύπανα και πολεμικά πλοία, δεν είναι παρά οι σημαδούρες του ισλαμικού Μεσαίωνα που έρχεται από πίσω τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments