Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το βίντεο που εκθέτει την εισαγγελέα – «Αν χρειαστεί, γινόμαστε και φυγόδικοι»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το βίντεο που εκθέτει την εισαγγελέα – «Αν χρειαστεί, γινόμαστε και φυγόδικοι»
Δίκη Χρυσής Αυγής: Σάλο έχει προκαλέσει η πρόταση και η στάση της εισαγγελέα που έσπευσε να προτείνει αναστολή ποινών για όλους τους χρυσαυγίτες, πλην Ρουπακιά, ακόμα και για τον Λαγό που δεν τη ζήτησε.

Η πρόταση και η στάση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αφού σε πλήρη αντίφαση με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, η ίδια ήρθε να προτείνει αναστολή ποινών για όλους πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα Γιώργου Ρουπακιά. Ένα από τα επιχειρήματα της εισαγγελέα ήταν ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι ύποπτοι φυγής, γιατί το διάστημα που ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους θα είχαν και έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε προπαρασκευαστικές πράξεις για να διαφύγουν.

Όμως, ένα βίντεο που υπάρχει από το 2012, εκθέτει την Αδαμαντία Οικονόμου, καθώς ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος διατυμπάνιζε ότι «Αν χρειαστεί γινόμαστε και φυγόδικοι. Ας πάρουνε αυτό το μήνυμα. Αν χρειαστεί θα μας ψάχνουν και είμαστε χιλιάδες». Αυτά έλεγε ο «φύρερ» της ναζιστικής οργάνωσης το 2012 στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Μάλιστα, από αυτή τη διαβόητη τοπική των χρυσαυγιτών, προήλθε το φασιστικό τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης που προετοίμασε και εκτέλεσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Δείτε το βίντεο

Η συγκεκριμένη ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής έγινε στις 9 Ιουνίου του 2012. Δύο μέρες πριν, στις 7 Ιουνίου, ο τότε υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, Ηλίας Κασιδιάρης στην τηλεόραση του ANT1 μπουγέλωσε και έβρισε ζωντανά την τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και στη συνέχεια χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη που αντέδρασε στην κίνηση του τότε χρυσαυγίτη βουλευτή. Στη συνέχεια, βέβαια, έγινε… λούης από τα τηλεοπτικά στούντιο και κρυβόταν για να γλιτώσει το αυτόφωρο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην ομιλία του υπερασπίστηκε το γεγονός ότι μετά τον τραμπουκισμό κατά των δύο γυναικών βουλευτών, ο Κασιδιάρης κρυβόταν για να αποφύγει να τεθεί ενώπιον των Αρχών και να αναλάβει τις ευθύνες του καθώς και να υποστεί τις συνέπειες της επίθεσής του. Ο «φύρερ» της ναζιστικής οργάνωσης είχε προσθέσει εκτός από αυτά που αναφέραμε παραπάνω: «Θα θέλανε λοιπόν τον Ηλία να παραδοθεί, λέει, γιατί «δεν ήταν άντρας». Ε, όχι. Αν χρειαστεί γινόμαστε και φυγόδικοι. Ας πάρουνε αυτό το μήνυμα. Αν χρειαστεί θα μας ψάχνουν και είμαστε χιλιάδες. Είμαστε πάρα πολλοί».

Η τότε δήλωση Μιχαλολιάκου δεν είναι άγνωστη, άλλωστε, οι χρυσαυγίτες τη διαφήμιζαν. Η εισαγγελέας δεν είναι δυνατόν να μην τη γνωρίζει, αλλά, όπως καταγγέλλουν και οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα.

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ από το MEGA

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments